Karine Moykens.
Volledig scherm
Karine Moykens. © BELGA

Moykens: "Testing en tracing in ons land momenteel performant”

Karine Moykens heeft in de coronacommissie van de Kamer de kritiek op de testing en tracing gecounterd. "In de voorbije tien maanden moesten de systemen van contactopsporing meermaals aangepast worden. Dat gebeurde in sneltempo", verklaarde de voorzitster van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. De testing en tracing in ons land is volgens haar momenteel performant.

5 reacties

 • Wim Van Reeth

  2 maanden geleden
  Beste Mevrouw Moykens en journalisten, ik vraag mij af of er iets nuttigs gebeurt met de pv´s die uitgedeeld worden bij verboden massa-evenementen zoals bv in Antwerpen en Leuven. Degenen die een boete krijgen worden die verplicht getest en bijgevolg ook onderworpen aan contacttracing? Of wordt er gewoon niets gedaan behalve het innen van de boete?? Dat zou dan een gemiste kans zijn om een realistisch beeld te krijgen vwb de besmettingsratio op zulke ongeoorloofde bijeenkomsten toch?
 • Jo Pairoux

  2 maanden geleden
  Laat me raden: "we zitten op schema"? En als we dat niet geloven, maken ze ons wel iets anders wijs. En als toch blijkt dat het niet werkt zoals het zou moeten dan was het alweer niet te voorzien! Op die manier blijven we maar aanmodderen...
 • Lucien Van Steenwinkel

  2 maanden geleden
  Stel mevrouw werkt in het ziekenhuis, geraakt daar besmet, en besmet later haar 3 andere gezinsleden, hoe wordt dit dan in de statistieken verwerkt ? Besmetting voor 100% in het ziekenhuis, of besmetting voor 25% in het ziekenhuis en 75% thuis ? Als het 25% in het ziekenhuis is in de statistieken, dan gaan we nooit (willen) weten hoe de pandemie ingeperkt kan worden en moeten we alles blijven dichtgooien.
 • Walther Temmerman

  2 maanden geleden
  Zo mevr. Moykens vanaf nu kunnen jullie precies zeggen waar de oorzaken van de besmettingen liggen en moet er niet meer met de natte vinger gewerkt worden.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Zou wel mogen na maanden van aanmodderen.
 1. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League