Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

Motorrijders kunnen op 16 locaties rijvaardigheid testen en opfrissen

Naar aanleiding van de vijfde Dag van de Motorrijder kunnen zij op zestien locaties in Vlaanderen hun rijvaardigheid testen en opfrissen, hun motor laten nakijken en tips krijgen om veilig de baan op te gaan. Nu de lente begonnen is, begeven veel van hen zich immers weer in het verkeer. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op datingmarkt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken
  PREMIUM
  73

  VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op dating­markt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken

  In het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ achterhaalt Dina Tersago of vrouwen met tatoeages ‘scheef worden bekeken’. Zowel op de dating- als op de arbeidsmarkt deed ze sociale experimenten. Daarnaast ging ze na of een vrouw met tatoeages in een noodsituatie even snel wordt geholpen als een vrouw zonder huidtooi. “De vooroordelen die mensen hebben over een vrouw met tattoos blijken echt wel diep te zitten”, en dat raakte Tersago.
 3. ASSISEN. “Een echte familieman, harde werker en ruwe bolster met een klein hartje”: familie en vrienden spreken lovende woorden over Ghislain (55)
  PREMIUM
  Boezinge/Elverdinge

  ASSISEN. “Een echte familieman, harde werker en ruwe bolster met een klein hartje”: familie en vrienden spreken lovende woorden over Ghislain (55)

  Ghislain Vandecasteele (55) zag eruit als een echte biker. Een man voor wie je een stapje opzij zette als je hem tegenkwam. Volgens zijn familie en vrienden zat hij echter helemaal anders in elkaar dan z'n uiterlijk liet uitschijnen. “Op Ghislain kon je altijd rekenen. Hij zou nooit zelf ruzie gezocht hebben”, klonk het unisono. Of hoe iedereen verbouwereerd achterbleef na de tragische dood van de aannemer uit Elverdinge.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Immens verdriet bij Oostendse politie na dood van inspecteur Nick, die in ‘Helden van Hier’ zou te zien zijn: “Onze beste motorrijder... Amper te geloven dat hém dit is overkomen”
  PREMIUM
  Oostende

  Immens verdriet bij Oostendse politie na dood van inspecteur Nick, die in ‘Helden van Hier’ zou te zien zijn: “Onze beste motorrij­der... Amper te geloven dat hém dit is overkomen”

  Politiemotard Nick Campe (41), die maandagmiddag voor de ogen van zijn collega’s stierf, zou in een van de volgende afleveringen van ‘Helden van Hier: Politie Oostende’ op VTM te zien zijn. En wel tijdens het opleiden van ‘zwaantjes’ in spe. “Nick had bakken ervaring en droeg veiligheid enorm hoog in het vaandel. Dat zeggen we niet nu, maar dat was écht zo", klinkt het in het hechte korps, dat met verstomming is geslagen.