Jan De Meuleneir/Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir/Photo News

Motorfietsen verbieden in Brussel? “Waanzinnig idee” en “pure provocatie”

De Brusselse regering wil laten onderzoeken of motorfietsen  in het gewest verboden moeten worden. De overheidsdienst Leefmilieu Brussel zal volgend jaar bestuderen hoeveel broeikasgassen en fijn stof gemotoriseerde tweewielers uitstoten. In de lage emissiezone van het gewest komen er daarna mogelijk toegangsbeperkingen. Auto- en motorfederatie Febiac noemt het idee “pure provocatie”. “Motorrijders zijn net een belangrijke sleutel om de files op te lossen.” 

92 reacties

 • Raymond Pauwels

  3 jaar geleden
  Danny Janssens je bent een zeveraar. Ik laat met plezier plaats voor motorrijders, het zijn zeker zij niet die voor files zorgen. En hopelijk trekken er veel bedrijven weg uit Brussel zodat werkende mensen er niet naartoe hoeven en jij rustig in die rotstad kan gaan wonen. Veel plezier ermee.
 • danny janssens

  3 jaar geleden
  de kogel is door de kerk : eerst de motorfietsen later de autos. brussel wordt terug leefbaar
 • Dirk Vregels

  3 jaar geleden
  En wat gaat het eindresultaat zijn als iedere motorrijder dan met de auto komt? Langere files dus meer luchtvervuiling.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Men kan zich ook de vraag beginnen stellen waarom iemand met een motor deze volledig fiscaal(privè) kan inbrengen en een auto niet als je ermee naar je werk rijdt. Niet alleen de aankoopprijs ,ook kleding en alles andere wat er bij komt kijken.Denk vooral niet dat het aantal motoren is gestegen uitsluitend en alleen om de files te ontwijken en milieu redenen.Misschien ook de fiscale aftrek volledig verbieden en zij zeker dat de motoren zo weg zijn,nu betaald zoals de loonwagen de gemeenschap
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Dan moet men ook de jaarlijkse rij belasting aanpassen als men op sommige plaatsen niet met de motor mag komen. Danny Janssens ik denk niet dat u in Brussel werkt en u verplaatst met het openbaar vervoer dan zou je zo geen reactie geven.