Jan De Meuleneir/Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir/Photo News

Motorfietsen verbieden in Brussel? “Waanzinnig idee” en “pure provocatie”

De Brusselse regering wil laten onderzoeken of motorfietsen  in het gewest verboden moeten worden. De overheidsdienst Leefmilieu Brussel zal volgend jaar bestuderen hoeveel broeikasgassen en fijn stof gemotoriseerde tweewielers uitstoten. In de lage emissiezone van het gewest komen er daarna mogelijk toegangsbeperkingen. Auto- en motorfederatie Febiac noemt het idee “pure provocatie”. “Motorrijders zijn net een belangrijke sleutel om de files op te lossen.” 

92 reacties

 • Raymond Pauwels

  2 jaar geleden
  Danny Janssens je bent een zeveraar. Ik laat met plezier plaats voor motorrijders, het zijn zeker zij niet die voor files zorgen. En hopelijk trekken er veel bedrijven weg uit Brussel zodat werkende mensen er niet naartoe hoeven en jij rustig in die rotstad kan gaan wonen. Veel plezier ermee.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  de kogel is door de kerk : eerst de motorfietsen later de autos. brussel wordt terug leefbaar
 • Dirk Vregels

  2 jaar geleden
  En wat gaat het eindresultaat zijn als iedere motorrijder dan met de auto komt? Langere files dus meer luchtvervuiling.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Men kan zich ook de vraag beginnen stellen waarom iemand met een motor deze volledig fiscaal(privè) kan inbrengen en een auto niet als je ermee naar je werk rijdt. Niet alleen de aankoopprijs ,ook kleding en alles andere wat er bij komt kijken.Denk vooral niet dat het aantal motoren is gestegen uitsluitend en alleen om de files te ontwijken en milieu redenen.Misschien ook de fiscale aftrek volledig verbieden en zij zeker dat de motoren zo weg zijn,nu betaald zoals de loonwagen de gemeenschap
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Dan moet men ook de jaarlijkse rij belasting aanpassen als men op sommige plaatsen niet met de motor mag komen. Danny Janssens ik denk niet dat u in Brussel werkt en u verplaatst met het openbaar vervoer dan zou je zo geen reactie geven.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa

  Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatie­kaap, maar we worden voorbijge­sto­ken in Europa

  De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.
 2. De Bleeker pleit voor voldoende functionaliteiten in nieuwe bankautomaten voor kwetsbare consumenten

  De Bleeker pleit voor voldoende functiona­li­tei­ten in nieuwe bankautoma­ten voor kwetsbare consumen­ten

  Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil dat Batopin zijn bankautomaten voldoende functies meegeeft. Dat moet voorkomen dat kwetsbare consumenten die de stap naar digitaal bankieren nog niet hebben gezet, uit de boot vallen. "Wanneer de automaten ook gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld klassieke overschrijvingen of andere transacties, kunnen ze uitgroeien tot volwaardige bankpunten", aldus De Bleeker.