UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Motorbond wacht met acties tegen optrekken leeftijd motorrijbewijs

De Belgische motorbond - de Motorcycle Action Group - is niet te spreken over het voornemen van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe om de minimumleeftijd voor een rijbewijs voor de zwaarste motoren op te trekken. Voorlopig overlegt de bond echter nog met Schouppe, de FOD Mobiliteit en de rijscholen, dus de motards stellen hun acties uit tot de knoop definitief is doorgehakt.

 1. Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinweigeraars: “Stigmatisering dreigt niet-gevaccineerden te doen radicaliseren”
  81

  Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinwei­ge­raars: “Stigmati­se­ring dreigt niet-gevacci­neer­den te doen radicalise­ren”

  Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus. Het is "niet correct" om over "egoïsten en onverantwoordelijken" te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt hij. Bouchez waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze "gestigmatiseerd of beledigd" worden.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.