Maarten Vansteenkiste.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Vansteenkiste. © Wannes Nimmegeers

Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste vindt vernieuwde vaccinatiestrategie goede zaak, maar: “Oppassen voor vals gevoel van veiligheid”

Cafés en restaurants blijven dicht en een concertje meepikken, gaan we de komende maanden evenmin mogen. En toch is er hoop, met dank aan de vernieuwde vaccinatiestrategie waarbij iedereen kan nagaan wanneer hij aan de beurt is voor de spuit. “De duidelijke timing en een daaraan gekoppeld traject, motiveert om de maatregelen vol te houden”, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent). “We moeten wel oppassen, want het vaccin is geen toegangsticket tot absolute vrijheid.”

1 reactie

 • evelyne dewulf

  2 weken geleden
  Hoe komt men aan die getallen? Op het moment is de motivatiebarometer niet actief!
 1. LIVE. Pfizer: “In toekomst meer fluctuaties mogelijk, ook in positieve zin” - Nederland overweegt strengere maatregelen

  LIVE. Pfizer: “In toekomst meer fluctua­ties mogelijk, ook in positieve zin” - Nederland overweegt strengere maatrege­len

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis