Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Motivatie slinkt, maar we proberen vol te houden

Onze motivatie om de coronamaatregelen te blijven naleven, slinkt zienderogen. We volgen ze nog - en dat is hoopvol - maar we zien door het bos de bomen niet meer. “Er is nood aan een wekelijkse, duidelijke stand van zaken”, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.

101 reacties

 • Veronica Voorhelst

  2 jaar geleden
  Ik vertrouw die virologen wel , die politici niet, dus geef mij maar die virologen
 • Tony Van De Perre

  2 jaar geleden
  Zou misschien helpen van die virologen niet meer meerdere keren per dag hun onheilstijdingen te laten brengen op tv.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Ik ken letterlijk niemand die zich vandaag nog strikt aan alle regels houdt. Zo goed mogelijk, met af en toe eens een overtredinkje. Dat is denk ik, nee, ik weet zelfs zeker, het maximum wat je nu nog van de mensen kan verwachten. Ik ken ook redelijk wat mensen die denken dat ze de regels volgen, maar ze niet goed hebben gesnapt. Vooral ouderen die zich al van in het begin van de pandemie iets meer permitteren dan strikt genomen mag.
 • leo Mariën

  2 jaar geleden
  Dus van de 11 miljoen Belgen slinkt de motivatie zienderogen!! Hopelijk komt er geen oorlog meer want zeg eens eerlijk, dit is toch niets in vergelijking met een oorlog. Zegt veel over de verwende westerse maatschappij. Wij hebben meer last van het "alles kan en niets moet syndroom" dan van het virus. Onze overheden zijn dan ook nog eens niet bekwaam om dit probleem echt onder controle te houden. Wat een verschil met bv. Australië.
 • Alfons Schepers

  2 jaar geleden
  Overheden zorgen voor het "ophokken", Corona virussen denken alleen maar aan "ruimen"..! Mijn motivatie blijft hoog.
 1. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.