Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Motivatie slinkt, maar we proberen vol te houden

Onze motivatie om de coronamaatregelen te blijven naleven, slinkt zienderogen. We volgen ze nog - en dat is hoopvol - maar we zien door het bos de bomen niet meer. “Er is nood aan een wekelijkse, duidelijke stand van zaken”, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.

101 reacties

 • Veronica Voorhelst

  9 maanden geleden
  Ik vertrouw die virologen wel , die politici niet, dus geef mij maar die virologen
 • Tony Van De Perre

  9 maanden geleden
  Zou misschien helpen van die virologen niet meer meerdere keren per dag hun onheilstijdingen te laten brengen op tv.
 • Nico Herbots

  9 maanden geleden
  Ik ken letterlijk niemand die zich vandaag nog strikt aan alle regels houdt. Zo goed mogelijk, met af en toe eens een overtredinkje. Dat is denk ik, nee, ik weet zelfs zeker, het maximum wat je nu nog van de mensen kan verwachten. Ik ken ook redelijk wat mensen die denken dat ze de regels volgen, maar ze niet goed hebben gesnapt. Vooral ouderen die zich al van in het begin van de pandemie iets meer permitteren dan strikt genomen mag.
 • leo Mariën

  9 maanden geleden
  Dus van de 11 miljoen Belgen slinkt de motivatie zienderogen!! Hopelijk komt er geen oorlog meer want zeg eens eerlijk, dit is toch niets in vergelijking met een oorlog. Zegt veel over de verwende westerse maatschappij. Wij hebben meer last van het "alles kan en niets moet syndroom" dan van het virus. Onze overheden zijn dan ook nog eens niet bekwaam om dit probleem echt onder controle te houden. Wat een verschil met bv. Australië.
 • Alfons Schepers

  9 maanden geleden
  Overheden zorgen voor het "ophokken", Corona virussen denken alleen maar aan "ruimen"..! Mijn motivatie blijft hoog.
 1. Afzetting dreigt voor Tsjechische president Zeman

  Afzetting dreigt voor Tsjechi­sche president Zeman

  Er hangt de Tsjechische president Milos Zeman mogelijk een afzettingsprocedure boven het hoofd. Senaatsvoorzitter Milos Vystrcil kondigde maandag, op basis van een medisch rapport, aan dat Zeman momenteel om gezondheidsredenen niet in staat is zijn officiële taken te vervullen. De prognose op lange termijn is ook "uiterst onzeker". Het hoofd van het Hogerhuis van het parlement merkte op dat het "onwaarschijnlijk" is dat de 77-jarige zijn werk in de komende weken zou kunnen hervatten.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?