Stadspark in Leuven afgesloten door politie
Volledig scherm
Stadspark in Leuven afgesloten door politie © Vertommen

Motivatie om maatregelen te volgen al wekenlang problematisch laag

Belgen konden zich de voorbije weken maar moeilijk motiveren om de bestaande coronamaatregelen te blijven volgen. Dat blijkt vandaag uit het laatste rapport van de motivatiebarometer. Slechts 25 à 35 procent blijft ten volle overtuigd van de noodzaak van de maatregelen. Een “zorgwekkende situatie”, vinden de onderzoekers, omdat gelijkaardige cijfers in het verleden de voorbode zijn gebleken van stijgende infecties, hospitalisaties en overlijdens.

32 reacties

 • Willem Sliggers

  2 maanden geleden
  Gent is een prachtige stad ! De trots van Vlaanderen , de Artevelde-stad . Het is spijtig genoeg ook de stad die aanzet tot het negeren van de covid19-maatregelen. Ook spraakmakende gebeurtenissen op de universiteit doen menig een de wenkbrauwen fronsen.
 • Willy Haesendoncks

  2 maanden geleden
  WO III en de vijand zijn wij zelf, het virus zal steeds op zoek gaan naar onze zwakheden, momenteel zijn dit de jongeren die niet ziek worden maar wel hun ouders besmetten. Enkel kordaat optreden kan ons van een catastrofe redden. Helaas is hier politieke moed voor nodig en met maatregelen te nemen maak je u nu eenmaal niet populair. Volgende crisis wordt eerst de energiecrisis gevolgd door een liquiditeitscrisis waardoor de overheid te korten zal hebben om essentiële zaken te betalen.
 • Jacob Aaronson

  2 maanden geleden
  De bevolking heeft het het voorbije jaar uitstekend gedaan. Zij die beslissen wat er moet gebeuren reizen het ganse land rond van tv studio naar tv studio met een resem bekende Vlamingen in hun zog. Dat terwijl een koppel, dat tafel en bed deelt, niet samen een winkel binnen mag. Als deze corona regels nog gelden deze zomer zal een vierde of vijfde golf tot collectieve burgerlijke ongehoorzaamheid leiden. Dan zal de incompetentie van de beleidsmakers en de EU duidelijk worden.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Als gespleten haarpunten en ongelakte nagels als ernstiger problemen worden aangemerkt dan een jaar lang je eigen familie en vrienden niet mogen zien, dan kan het inderdaad gebeuren dat sommige mensen het allemaal niet meer zo serieus nemen. Ik moet zeggen dat ik dat niet verbazingwekkend vind. Maar goed, niet zagen zou Erika zeggen, en bij voorkeur ook niet nadenken. Gewoon zwijgen en volgen graag!
 • Kato De Cock

  2 maanden geleden
  Dit kan op één manier, maar kost wel wat geld... een weekje totale lockdown om later eens een weekend de regels te lossen en nog eens samen te mogen komen met vele mensen.
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro