Dit beeld van GAIA schiet in het verkeerde keelgat.
Volledig scherm
Dit beeld van GAIA schiet in het verkeerde keelgat. © Rv

Moslimverenigingen dienen klacht in tegen GAIA wegens racisme: "Deze poging tot intimidatie is er zwaar over"

RacismeVijf moslimverenigingen hebben bij het Brusselse gerecht klacht ingediend tegen dierenrechtenvereniging GAIA. Die zou met haar campagne voor een wettelijk verbod op onverdoofd slachten een inbreuk gepleegd hebben op de antiracismewet. Inmiddels is GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch al verhoord door de Brusselse politie. Dat meldt GAIA zelf in een persbericht. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen commentaar over het dossier.

90 reacties

 • Willy Cornelis

  3 jaar geleden
  Dus: zo lang de ene dieren mishandeld krijgt de andere carte blanche om ze te pijnigen..Zo komen we re nooit.
 • Chris Vlaeminckx

  3 jaar geleden
  En waar is hier het racisme in te vinden? Misschien tegen het zwart schaap? Ze kunnen hun willetje weer eens niet doorduwen... dan maar de jokerkaart trekken, racisme. Die wint altijd! Het wordt hoog tijd dat die bevolkingsgroep eens goed op hun plaats wordt gezet! Want je mag hier tegenwoordig nog niet meer je voet verzetten of ze zitten te zagen over racisme, discriminatie, pesten.
 • Magda Esprrit

  3 jaar geleden
  Onverdoofd slachten voor alle dieren. Als dit wet is of wordt... Geldt dit voor het ganse land en allen die in dat land willen wonen en leven ?! Er zijn landen die andere wetten hebben. Kies het la'd dat best overeenkomt met uw wensen en verwachtingen?
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Ik ben tegen alle vormen van dierenleed maar ik vind het niet prioritair om te focussen op ritueel geslachte schapen terwijl men massaal dieren mishandeld in onze 'wettelijk correcte' slachthuizen en massaal gezonde biggen afslacht omdat 'brave jagers' zieke everzwijnen uit Polen uitgezet hebben om, al dan niet met stuk in de kraag, vrolijk te kunnen afschieten.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Ik woon in een grote building (12 verdiepingen) en als we ze zien komen weten we al dat op die etage de miserie gaat beginnen met de andere inwoners en het huisreglement van het gebouw. Ze respecteren niets en de boel wordt gewoon plat afgeleefd.