Jean-Louis Denis werd in juni 2012 opgepakt toen hij demonstreerde aan het politiecommissariaat in Molenbeek. (Archieffoto)
Volledig scherm
Jean-Louis Denis werd in juni 2012 opgepakt toen hij demonstreerde aan het politiecommissariaat in Molenbeek. (Archieffoto) © BELGA

Moslimprediker Jean-Louis Denis opgepakt

UpdateBij zes huiszoekingen in verschillende Brusselse gemeenten zijn vanochtend vijf personen opgepakt, bij wie moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd "Le Soumis" (letterlijk: 'de onderworpene'). Dat meldt het federaal parket, dat daarmee berichtgeving in verschillende media bevestigt. De vijf worden ervan verdacht dat ze verschillende jongeren zouden geronseld hebben om te gaan strijden in de Syrische burgeroorlog. De minderjarige die werd opgepakt is vanavond ter beschikking gesteld van de Brusselse jeugdrechter.

 1. Geen gratis maaltijden meer in Noordstation uit vrees voor radicale organisaties
  Update

  Geen gratis maaltijden meer in Noordstati­on uit vrees voor radicale organisa­ties

  De gemeente Schaarbeek heeft vrijdag beslist om de voedselbedelingen aan daklozen in de omgeving van het Noordstation te verbieden omdat minstens één organisatie die zou misbruiken om jongeren te ronselen voor de burgeroorlog in Syrië. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (FDF). De betrokken organisatie is de Resto du Tawhid, van de tot moslim bekeerde Belg Jean-Louis Denis. Die heeft via zijn Facebookpagina al laten weten dat hij het verbod niet aan zijn hart laat komen.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel