Premier De Croo praat vandaag in het Overlegcomité over eventuele versoepelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo praat vandaag in het Overlegcomité over eventuele versoepelingen. © BELGA

Morgen Overlegcomité: wat ligt er op tafel? Winkels sneller open, “maar verwacht geen uitzondering voor kerst”

Nee, het Overlegcomité is niet van plan om veel te versoepelen, zelfs nu onze buurlanden dat wel doen en de druk bij ons toeneemt. Voor de winkels komt er vandaag allicht wél goed nieuws: zij mogen eerder heropenen, maar wel onder strikte voorwaarden. 

135 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  De reis bureaus zouden degenen die toch op skireis gaan hun gegevens  moeten kunnen doorgeven aan de ziektekassen als ze ziek terugkomen ze alles uit eigen zak moeten betalen
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  2 maanden geleden
  Als de cijfers opnieuw de verkeerde kant opgaan door de beslissing van onze ministers, zullen zij dan uit eigen zak de medische kosten die hierdoor veroorzaakt worden dragen?
 • Daisy Fournier

  2 maanden geleden
  Honden hebben dringend vachtverzorging nodig ! Het "plukken" van onderhaar hij sommige rassen vraagt expertise! Dierenwelzijn hallo? Kan 100% safe....je geeft je trouwe viervoeter af "bij de deur" en haalt het op afgesproken tijdstip terug op. Als dieren konden spreken!
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Wie zijn winkel open doet moet de steunmaatregel terugbetalen.
 • Eric Nieuborg

  2 maanden geleden
  Mr de Croo, graag 5 minuten gezond verstand en, deze keer, geen 5 minuten politieke moed!
 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 2. De slag om kerst: overlegcomité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies
  PREMIUM

  De slag om kerst: overlegco­mité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies

  Vandaag beslist het Overlegcomité over de heropening van de winkels en over hoe we kerst zullen vieren. CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voerden gisteren de druk op om toch extra gasten toe te laten, hoewel de tandem De Croo-Vandenbroucke dat niet wil riskeren. Het wordt nog een zware discussie vandaag, want de ergernis bij MR groeit. Extra gasten? En hoeveel dan? Of met z’n allen rond de vuurkorf? Hierover wordt vandaag overlegd.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"