Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Morgen nieuw onderwijsoverleg: vakbonden vragen duidelijkheid tot aan paasvakantie

Het onderwijsveld komt morgen opnieuw samen om te overleggen hoe het verder moet na de krokusvakantie, die volgende week start. De vakbonden vragen vooral duidelijkheid over de periode tot aan de paasvakantie en zullen erop aandringen dat ook leerkrachten voorrang krijgen bij het vaccineren.

8 reacties

 • Luc Huyghe

  2 maanden geleden
  Allez, onze leraren willen duidelijkheid. Hebben ze er ooit aan gedacht dat de rest van de bevolking ook graag duidelijkheid zou willen? Gaan we terug naar de vorige eeuw, toen de 'meester' zowat de burgemeester van de parochie was?
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Duidelijkheid? Open houden die barak! Keuze aan de leerkrachten laten of ze de prik willen of niet. Ik ben leerkracht en ik wil best een prik, maar ik ga niet voordringen. Ik wacht mijn beurt wel af. Al bijna een jaar met dit virus en nog nooit besmet? Dan zal het deze laatste maanden ook nog wel lukken. Maar... niet sluiten dus!
 • Dalila Bouchalaa

  2 maanden geleden
  Waarom gaan de vakbonden er eigenlijk van uit dat het onderwijspersoneel zou staan springen voor dat vaccin ? Ik ken er in alle geval enkele die niet op dat aanbod zouden ingaan, en het zijn nochtans geen antivaxxers of zo. Ik geef hen gelijk. Mijn portie mag men voorlopig ook aan de hond geven.
 • Bernadette Stouten

  2 maanden geleden
  Scholen open houden is belangrijk. Misschien ja, misschien niet. Maar met deze temperaturen is het niet makkelijk. Als kleine kinderen bibberen in de klas, is dat normaal. Misschien goed voor covid 19, maar niet goed voor alles. Binnenkort veel zieken, met of zonder covid. Wij hebben letterlijk een afkoelingsweek. Voorrang bij vaccinatie, oke, maar wat met de oudere leerkrachten boven de 55. Welk vaccin?
 • Karel De Martelaere

  2 maanden geleden
  Aangezien we zo essentieel zijn en ongeacht de cijfers open moeten blijven, moeten we look voorrang krijgen bij vaccinaties. Dit geldt voor alle werkende mensen die veel contacten hebben: winkelbedienden, fabrieksarbeiders... werklozen en essentiële jeugd kunnen gerust nog beetje wachten.
 1. Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”

  Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”

  De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
 2. “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommunicatie virologen
  30

  “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommu­ni­ca­tie virologen

  Er is kritiek op de angstcommunicatie van virologen en andere experts die tegengas geven na het ‘versoepelingspakket' dat op het Overlegcomité werd aangekondigd. “Angst zaaien maakt mensen onzeker of zelfs boos, terwijl het beleid net rekening moet houden met ons sentiment. Je kan mensen tot een bepaald punt stretchen, maar ermee dreigen dat iemand niet geholpen zal worden na een ongeval, helpt niet.”
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken