Moraalfilosoof Patrick Loobuyck doet een opmerkelijk voorstel.
Volledig scherm
Moraalfilosoof Patrick Loobuyck doet een opmerkelijk voorstel. © Reuters/Wouter Maeckelberghe

Moraalfilosoof stelt voor dat ongevaccineerden voorrang in de zorg moeten afstaan

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit ervoor dat ongevaccineerden verplicht worden om zich aan te melden in een vaccinatiecentrum, waar ze dan officieel het vaccin kunnen weigeren. “Ze kunnen dan een papier ondertekenen waarop staat dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ook wat betreft het eventueel afstaan van voorrang in de zorg.”

479 reacties

 • Wouter Olaerts

  1 maand geleden
  Maar goed dat onze regering zoveel inzit met onze gezondheid, denk dat heel het pfos verhaal meer mensen ziek maakt dan corona
 • Jan Roegiers

  2 maanden geleden
  nog iemand die zich via de heersende miserie in de belangstelling wil werpen met wetten die geen wetten zijn. gelukkig komen al die scheve gedachten niet van het VB. Dan stond gans Europa in brand.
 • Gerardine Peeters

  2 maanden geleden
  Wat heet voorrang krijgen, de reguliere gevallen moeten zeker behandeld worden zoals gepland, die mogen zeker niet uitgesteld worden. Dit is ondraaglijk en kan er alleen maar voor zorgen dat de behandeling niet meer nodig is (bv. kankergezwellen die uitgezaaid zijn door oponthoud). Verder mag iedereen verzorgd worden zodra er plaats vrij is, maar voor mij moeten de bedden op de I.C. eerst ingenomen worden door mensen die zich op tijd hebben laten vaccineren.
 • Vera Vereecke

  2 maanden geleden
  Dat zulk een voorstel nog maar in overweging wordt genomen tart voor mij alle verbeelding en menselijkheid. En vergis jullie niet, ik ben gevaccineerd al weet ik nog steeds niet of ik er goed aan gedaan heb.
 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  Moeten ongevaccineerden nog belastingen betalen, als ze geen gebruik mogen maken van maatschappelijke voorzieningen? Wie heeft voorrang de roker met kanker of de ongevaccineerde of de persoon met vaccinatieschade (die zijn er ook, maar worden uit de media gehouden), voor deze laatste neemt trouwens NIEMAND verantwoordelijkheid De dronken bestuurder, de snelheidsduivel die ongeluk krijgt, laten we die creperen, Mr. Loobuyk? Zorg dat de zorgberoepen aantrekkelijk worden, in plaats van te zeveren.
 1. Van ‘baas over eigen lijf’ tot ‘weigeraars zijn potentiële moordenaars’: zo denken onze BV’s over verplichte vaccinaties
  PREMIUM
  Showbizz

  Van ‘baas over eigen lijf’ tot ‘weigeraars zijn potentiële moorde­naars’: zo denken onze BV’s over verplichte vaccina­ties

  Nu cijfers weer torenhoog zijn en de maatregelen aangescherpt worden, klinkt de roep om verpliche vaccinaties steeds luider. Vorige week vond ruim zes gevaccineerden op tien vinden dat de coronaprik verplicht zou moeten zijn. Dat betekent dat vier op tien vinden van níet. Ook bij onze BV’s zijn de meningen verdeeld, zelfs bij hen die zelf geveld werden door het virus. Onder meer Roel Vanderstukken, Marijn Devalck, Joyce De Troch en Bart Kaëll geven hun mening. “Wie in crisistijd niet solidair wil zijn, moet daar maar de gevolgen van dragen.”