Moraalfilosoof Patrick Loobuyck doet een opmerkelijk voorstel.
Volledig scherm
Moraalfilosoof Patrick Loobuyck doet een opmerkelijk voorstel. © Reuters/Wouter Maeckelberghe

Moraalfilosoof stelt voor dat ongevaccineerden voorrang in de zorg moeten afstaan

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit ervoor dat ongevaccineerden verplicht worden om zich aan te melden in een vaccinatiecentrum, waar ze dan officieel het vaccin kunnen weigeren. “Ze kunnen dan een papier ondertekenen waarop staat dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Ook wat betreft het eventueel afstaan van voorrang in de zorg.”

479 reacties

 • Wouter Olaerts

  1 jaar geleden
  Maar goed dat onze regering zoveel inzit met onze gezondheid, denk dat heel het pfos verhaal meer mensen ziek maakt dan corona
 • Jan Roegiers

  1 jaar geleden
  nog iemand die zich via de heersende miserie in de belangstelling wil werpen met wetten die geen wetten zijn. gelukkig komen al die scheve gedachten niet van het VB. Dan stond gans Europa in brand.
 • Gerardine Peeters

  1 jaar geleden
  Wat heet voorrang krijgen, de reguliere gevallen moeten zeker behandeld worden zoals gepland, die mogen zeker niet uitgesteld worden. Dit is ondraaglijk en kan er alleen maar voor zorgen dat de behandeling niet meer nodig is (bv. kankergezwellen die uitgezaaid zijn door oponthoud). Verder mag iedereen verzorgd worden zodra er plaats vrij is, maar voor mij moeten de bedden op de I.C. eerst ingenomen worden door mensen die zich op tijd hebben laten vaccineren.
 • Vera Vereecke

  1 jaar geleden
  Dat zulk een voorstel nog maar in overweging wordt genomen tart voor mij alle verbeelding en menselijkheid. En vergis jullie niet, ik ben gevaccineerd al weet ik nog steeds niet of ik er goed aan gedaan heb.
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Moeten ongevaccineerden nog belastingen betalen, als ze geen gebruik mogen maken van maatschappelijke voorzieningen? Wie heeft voorrang de roker met kanker of de ongevaccineerde of de persoon met vaccinatieschade (die zijn er ook, maar worden uit de media gehouden), voor deze laatste neemt trouwens NIEMAND verantwoordelijkheid De dronken bestuurder, de snelheidsduivel die ongeluk krijgt, laten we die creperen, Mr. Loobuyk? Zorg dat de zorgberoepen aantrekkelijk worden, in plaats van te zeveren.
 1. ONZE OPINIE. Iedereen met een vaccin heeft zijn verantwoordelijkheid genomen in de strijd tegen het virus, nu moét de rest overtuigd of verplicht worden hetzelfde te doen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Iedereen met een vaccin heeft zijn verantwoor­de­lijk­heid genomen in de strijd tegen het virus, nu moét de rest overtuigd of verplicht worden hetzelfde te doen

  “We zullen ons met zijn allen zeer schrap moeten zetten om de vierde golf te bedwingen.” Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) had gelijk om iedereen deze week wakker te schudden dat de vierde golf al begonnen was, maar hij had ongelijk door op te roepen het mondmasker te dragen en daarmee iedereen verantwoordelijk te maken. Sorry, minister Vandenbroucke, en alle andere beleidsmakers. Been there, done that, zo schrijft onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. “Zorg er met vijf minuten politieke moed voor dat wie nu nog in het ziekenhuis belandt daar in de toekomst niet meer komt. En durf daarbij taboes te doorbreken: hoe lang wegen de argumenten om vaccinatie niet te verplichten nog op tegen die om dat wel te doen?”