Rusthuis Clos Bizet.
Volledig scherm
Rusthuis Clos Bizet. © Marc Baert

Moordonderzoek naar overlijden van 85-jarige vrouw in rusthuis, directie: “Niemand zei ons dat het om moord ging”

AnderlechtDe politiezone Brussel-Zuid is maandagochtend opgeroepen voor een moord in een woonzorgcentrum in de Bergensesteenweg in Anderlecht. Dat bevestigt het parket van Brussel. Het gaat om een 85-jarige dame die in het rusthuis verblijft en dood werd aangetroffen. De directie van het rusthuis wist dat er een onderzoek werd gestart naar een overlijden van een bewoner, maar niet dat het om een moordonderzoek gaat. “Echt: daar weten wij niets van af”, zegt Gerda Hanssens, directeur ad interim van het rusthuis Clos Bizet. 

6 reacties

 • Patrick Pittoors

  2 maanden geleden
  Claudine, in het bejaardentehuis waar mijn moeder verbleef, en in alle rust overleden is, zijn wel degelijk elektronische sloten op de deuren van de kamers. Als we op bezoek gingen bij haar openden we de deur met een een badge de familieleden in hun bezit hadden. Andere (niet vaste) bezoekers moesten aankloppen. Personeel had natuurlijk een "passe partout" badge. Sommige bewoners gaven er wel de voorkeur aan de deur half open te laten staan tijdens de dag.
 • Fatima

  2 maanden geleden
  Weten zeer weinig van hun bewoners dan. Ook een rusthuis is tegenwoordig business en de inkomsten zullen eerder primeren boven de bewoners en extra personeel.
 • Claudine Steenackers

  2 maanden geleden
  Het zou heel handig zijn om sloten op alle kamerdeuren te plaatsen zodat de bewoners veilig en rustig in hun kamertje kunnen zitten en dat de verpleging 1 bepaalde sleutel hebben voor alle deuren. De oudjes hebben noch in de dag noch s’nachts prive momenten..Dat stoort mij enorm . Er is veel te weinig personeel . Als er 1 of 2 verzorgers in de lange gangen bezig zijn kunnen ze onmogelijk horen wat in de andere gang gebeurt op hun verdieping. Dit is om ongelukken vragen
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Die mevrouw haar keel bleek overgesneden en niemand van het rusthuis dacht aan moord. Toch zeer eigenaardig.
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  In België wordt de politie (parket) pas ingeschakeld als een persoon in verdachte omstandigheden is overleden (bijvoorbeeld: afweerwonden, letsels...). In Oostenrijk is het de gewoonte om elk overlijden (alleenstaanden) te onderzoeken. Misdrijven worden er vaker ontdekt.
 1. Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriek
  Play

  Vol­vo-si­te in Gent in de running voor gi­ga-batterijfa­briek

  De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.
 2. Afzetting dreigt voor Tsjechische president Zeman

  Afzetting dreigt voor Tsjechi­sche president Zeman

  Er hangt de Tsjechische president Milos Zeman mogelijk een afzettingsprocedure boven het hoofd. Senaatsvoorzitter Milos Vystrcil kondigde maandag, op basis van een medisch rapport, aan dat Zeman momenteel om gezondheidsredenen niet in staat is zijn officiële taken te vervullen. De prognose op lange termijn is ook "uiterst onzeker". Het hoofd van het Hogerhuis van het parlement merkte op dat het "onwaarschijnlijk" is dat de 77-jarige zijn werk in de komende weken zou kunnen hervatten.