photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Monniken Rochefort halen slag thuis: kalkreus gaat geen water oppompen uit bron waarmee trappistenbier gebrouwen wordt

Liefhebbers van het trappistenbier van Rochefort mogen een zucht van opluchting slaken. Kalkreus Lhoist ziet definitief af van het oppompen van water uit de bron Tridaine, waarmee het bekende trappistenbier gebrouwen wordt. Het bedrijf verzet zich niet tegen het arrest van het hof van beroep in Luik van 11 mei. Dat gaf de monniken van de abdij van Rochefort gelijk, die hun burgerrechten op de bron van Tridaine erkend wilden zien.

8 reacties

 • Ronny Cypers

  2 maanden geleden
  Gelukkig maar. Als bier liefhebber kan je dit alleen maar toejuichen. Wijn kan je voor elk gerecht vervangen door een biertje. Geene pils hé maar een goed bier,er is hier zoveel keuze. Bescherm ons erfgoed.
 • Jan De Bisschop

  2 maanden geleden
  Mooi zo.
 • Bertrand Vanhevel

  2 maanden geleden
  Als genieter van onze vele trappisten, abdijbieren en vele streekbieren kan ik dit alleen maar toejuichen. Proef en geniet ervan maar liefst met mate(n). Sommige bieren kunnen bij gerechten een goede wijn zelfs in zijn hemd zetten
 • dieter devreze

  2 maanden geleden
  Vergeet alle ellende. De wereld is gered. Trouwens als bij de laatste monnik het licht is uitgegaan stopt de brouwerij vanzelf en die dag is niet veraf.
 • Franky Verbeke

  2 maanden geleden
  Monniken hebben gelijk,die mogen geen risico's nemen,als je ziet wat er in frankrijk gebeurd,het grond water pijl zakt daar in sommige plaatsen enorm,door het oppompen voor platwater , ik ga hier merken noemen.
 1. LIVE. Italië legt beperkingen op aan niet-gevaccineerden - Studie: jongeren herstellen goed van zeer zeldzame ontsteking na coronaprik

  LIVE. Italië legt beperkin­gen op aan niet-gevacci­neer­den - Studie: jongeren herstellen goed van zeer zeldzame ontsteking na coronaprik

  Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, kondigde het Overlegcomité vrijdag bijkomende maatregelen aan. Een manifestatie tegen die nieuwe maatregelen liep gisteren in Brussel uit de hand. Wereldwijd maakt men zich intussen zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.