Vanaf 4 mei worden mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, zoals hier op de Brusselse metro. In de metrostellen zijn stickers aangebracht met daarop de boodschap enkele zetels niet te gebruiken als zitplaats. Zo kan de 1,5 meter omgangsafstand gehandhaafd worden.
Volledig scherm
Vanaf 4 mei worden mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, zoals hier op de Brusselse metro. In de metrostellen zijn stickers aangebracht met daarop de boodschap enkele zetels niet te gebruiken als zitplaats. Zo kan de 1,5 meter omgangsafstand gehandhaafd worden. © Photo News

Mondmaskers worden cruciaal: zo draag je ze en zo geraak je eraan

Mondmaskers worden straks verplicht op scholen en op het openbaar vervoer. Op andere drukke plaatsen worden ze sterk aanbevolen. De overheid voorziet er alvast één per persoon. Al uw vragen over mondmaskers op een rij. 

122 reacties

 • Eddy baert

  3 jaar geleden
  mondmaskers moeten verplicht zijn voor ieder contact tussen mensen ook met 2 of 3 personen samen,het moet de norm zijn tot zolang er géén vaccin is
 • Esther Brabants

  3 jaar geleden
  Hallo iedereen, als je mondmaskers wil kopen moet je op Nederlandse sites kijken. Is daar nog volop verkrijgbaar en kosten niet veel (40€ en geen 114€ )kijk maar is rond heb er zelf bestelt daar . Handig voor mensen die geen stoffen maskers willen
 • Yves Cordy

  3 jaar geleden
  Over een paar weken op TV zei een van de "experten" dat het virus alleen in druppeltjes kon overleven en anders snel uitdroogd en dood gaat. Mijn idee, mondmasker ontsmetten met een wolkje ontsmettings alcohol (uit spuitbusje) en een dag laten uitluchten. Zo doen ze het ook om op industriële schaal maskers van de ziekenhuizen te kunnen hergebruiken.
 • Dominique Vanderbeken

  3 jaar geleden
  Waarom voorziet de overheid geen mondmaskers voor de scholen??Dit zou toch een topprioriteit moeten zijn!
 • marc Keerstok

  3 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk ,dat de bevolking terug moeten zorgen voor hun eigen mondmasker,gewone mens hun leven iets niets waard ,waarom betalen we dan belastingen ,
 1. Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

  Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

  Mohamed Abrini, de man met het hoedje, dacht naar eigen zeggen alleen maar aan ontsnappen tijdens de aanslagen in Brussel. Naar eigen zeggen heeft hij ook "elke dag spijt" van wat er is gebeurd. Beschuldigde Sofien Ayari zou dan weer actief deelgenomen hebben aan de uitvoering van de aanslagen. Dat staat in de akte van inbeschuldigingstelling, die vandaag wordt voorgelezen op het terreurproces rond de aanslagen.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.