Vanaf 4 mei worden mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, zoals hier op de Brusselse metro. In de metrostellen zijn stickers aangebracht met daarop de boodschap enkele zetels niet te gebruiken als zitplaats. Zo kan de 1,5 meter omgangsafstand gehandhaafd worden.
Volledig scherm
Vanaf 4 mei worden mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, zoals hier op de Brusselse metro. In de metrostellen zijn stickers aangebracht met daarop de boodschap enkele zetels niet te gebruiken als zitplaats. Zo kan de 1,5 meter omgangsafstand gehandhaafd worden. © Photo News

Mondmaskers worden cruciaal: zo draag je ze en zo geraak je eraan

Mondmaskers worden straks verplicht op scholen en op het openbaar vervoer. Op andere drukke plaatsen worden ze sterk aanbevolen. De overheid voorziet er alvast één per persoon. Al uw vragen over mondmaskers op een rij. 

122 reacties

 • Eddy baert

  3 jaar geleden
  mondmaskers moeten verplicht zijn voor ieder contact tussen mensen ook met 2 of 3 personen samen,het moet de norm zijn tot zolang er géén vaccin is
 • Esther Brabants

  3 jaar geleden
  Hallo iedereen, als je mondmaskers wil kopen moet je op Nederlandse sites kijken. Is daar nog volop verkrijgbaar en kosten niet veel (40€ en geen 114€ )kijk maar is rond heb er zelf bestelt daar . Handig voor mensen die geen stoffen maskers willen
 • Yves Cordy

  3 jaar geleden
  Over een paar weken op TV zei een van de "experten" dat het virus alleen in druppeltjes kon overleven en anders snel uitdroogd en dood gaat. Mijn idee, mondmasker ontsmetten met een wolkje ontsmettings alcohol (uit spuitbusje) en een dag laten uitluchten. Zo doen ze het ook om op industriële schaal maskers van de ziekenhuizen te kunnen hergebruiken.
 • Dominique Vanderbeken

  3 jaar geleden
  Waarom voorziet de overheid geen mondmaskers voor de scholen??Dit zou toch een topprioriteit moeten zijn!
 • marc Keerstok

  3 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk ,dat de bevolking terug moeten zorgen voor hun eigen mondmasker,gewone mens hun leven iets niets waard ,waarom betalen we dan belastingen ,
 1. Stikstofarrest zorgt voor sterke daling aanvragen en vergunningen landbouwbedrijven: 90% van aanvragen geweigerd

  Stikstofar­rest zorgt voor sterke daling aanvragen en vergunnin­gen landbouwbe­drij­ven: 90% van aanvragen geweigerd

  Sinds het veelbesproken stikstofarrest van februari 2021 worden er veel minder vergunningen aangevraagd door en afgeleverd aan de landbouwsector. Dat blijkt uit recente cijfers uit het omgevingsloket. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bewijzen de cijfers "dat de verdere uitvoering van het stikstofakkoord in het belang is van landbouwers zélf om vergunningen te kunnen bekomen in de toekomst".
 2. Deze 74-jarige graaf uit Beervelde brengt jeeps naar Oekraïense frontsoldaten: “Maak van mij geen heilige, alstublieft”
  PREMIUM
  8

  Deze 74-jarige graaf uit Beervelde brengt jeeps naar Oekraïense frontsolda­ten: “Maak van mij geen heilige, alstu­blieft”

  Vlamingen die met hulpmiddelen naar Oekraïne reizen, zo zijn er wel meer. Maar zoals de 74-jarige graaf Renaud de Kerchove de Denterghem is er maar één. De licht excentrieke edelman, die op zijn kasteeldomein in het Oost-Vlaamse Beervelde elk jaar de populaire Tuindagen organiseert, is eerlijk: “Natuurlijk wil ik goed doen, maar ik doe het ook voor het avontuur.”