De stoffen mondmaskers die vanaf vandaag bij de apotheker kunnen worden opgehaald.
Volledig scherm
De stoffen mondmaskers die vanaf vandaag bij de apotheker kunnen worden opgehaald. © Belga

“Mondmaskers van Avrox nog gevaarlijker dan eerst gedacht” - Defensie zwaait met positief advies Volksgezondheid

Drie Belgische industriefederaties trekken aan de alarmbel over de 15 miljoen mondmaskers die de Luxemburgse postbusvennootschap Avrox heeft geleverd aan de overheid. De kapjes zijn “nog gevaarlijker dan eerst gedacht”, klinkt het. Ze zouden behandeld zijn met een techniek die een “risico vormt voor mens en milieu”, waarschuwen Creamoda, Febelsafe en FBT in een gezamenlijk persbericht. Defensie, dat instaat voor de verdeling van de mondmaskers, benadrukt dat er een positief advies van Volksgezondheid over is. Avrox dreigt met juridische stappen tegen Creamoda voor laster.

106 reacties

 • Jacquet Steve

  3 jaar geleden
  En hoe gaat dat voor de mensen die allergisch zijn aan zilver?
 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  Dit gaat over een miljoenencontract. Natuurlijk hadden de belgische firmas dit zelf liever gehad, tegen een veel duurdere prijs. Maar dit zijn gewoon lasterlijke spelletjes in de hoop dat mensen hun maskers zullen gaan kopen. En als ik hieronder lees zijn er mensen die lustig in die val trappen. En als elk advies duidelijk is, en de nodige certificaten heeft, hoop ik dat Avrox zijn aanklacht wegens laster hard maakt.
 • Elisabeth Stas

  3 jaar geleden
  heb ik nu al geen zin meer om ze te gragen , en al de rest wat ik wil zeggen , ga maar heel wijselijk voor mezelf houden
 • Rita Mory

  3 jaar geleden
  Stad Aalst heeft niet beter gedaan hahhaha wat een zotte boel Gelukkig zelf mondmasker gemaakt, pas mondmasker ontvangen van gemeente. Alle politici Minister De Blocq en co moeten betalen voor deze blunder die zo fouten maakt moet opstappen PUNT.
 • Ferdinand Nuyts

  3 jaar geleden
  Veel consumentenproducten die binnen de Europese Unie (EU) op de markt verschijnen, moeten een CE-markering hebben. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen