Jan De Meuleneir/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir/Photo News

Mondmaskers in alle maten, vormen en kleuren, maar welke zijn nu de beste? Wij deden de test

Mondmaskers. Verplicht op de trein, tram, bus en straks ook als u gaat shoppen. Alleen: dat ‘nieuwe normaal’ bestaat in alle maten, vormen en kleuren. Een rijkelijk aanbod in apotheek, supermarkt en brievenbus waarin velen de bomen door het bos niet meer zien. Wij deden samen met een expert de test en wogen vijf mondmaskers tegen elkaar af.

41 reacties

 • Rita Mory

  2 jaar geleden
  Altijd maar zagen over iets nu terug de mondmaskers, in maart deelden ze mede jaal is ook goed enz enz, als je in ziekenzorg werkt is dat wel nodig wegwerp kapjes daar zijn ze het zo gewoon. Vergeet ook niet dat die wegwerp maskers overal rondslingeren op straat,bos enz. Stoffen mondmaskers worden zo maar niet wel gesmeten, er zijn altijd voor en nadelen. Leuke dag!
 • sandra van eyken

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter terug handschoenen verplichten als je er is bij nadenkt wat we allemaal aanraken op een dag , en daar zitten ook veel bacterien op denk maar is na als je in de winkel bent hoe dikwijls je uw kar ergens anders vastpakt ipv het handvat , bankcontact of de lift neemt
 • Els D hondt

  2 jaar geleden
  Voor mij geen stoffen mondmaskers meer. Sta nu vol huiduitslag en kan antibiotica innemen. Dank je wel hiervoor.
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Wij hebben prachtige lederen mondmaskers uit Portugal laten komen. Sluiten goed aan en er kunnen alle soorten filters in. Voordeel is dat leder jarenlang meegaat want vrees dat we altijd met mondmasker door het leven zullen moeten blijven gaan. Helaas hebben de mensen covid 19 laten winnen. Maar ja het etentje en strandbezoek zal wel zalig geweest zijn. Dat nemen ze juliie niet meer af.
 • Roger Versavel

  2 jaar geleden
  En morgen? Aanbevelen of verplichten dat je het maskertje thuis draagt? Tenzij m’n in de sofa zit of als je naar het toilet gaat? Ze weten gewoon niet meer wat zeggen. Vergeet niet dat de eerste piek quasi verdween zonder verplichte mondmaskers. Het zijn de veelvuldige contacten die het verzieken. Alsof er veel de 10 of 15 man-bubbel nauwkeurig opvolgden . Dus lockdown tot het weg is vrees ik als enige oplossing .