Volledig scherm
© Peter Hilz

Mondmaskerplicht wordt versoepeld en quarantaineperiode wordt ingekort

Vandaag wordt de verplichting om het mondmasker te dragen versoepeld. Ook de duur van de quarantaine wordt ingekort.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
  2. Buitenschoolse kinderopvang vraagt dringend overleg over verlenging herfstvakantie

    Buiten­school­se kinderop­vang vraagt dringend overleg over verlenging herfstva­kan­tie

    Het Vlaams Welzijnsverbond vraagt dringend overleg met de Vlaamse regering over de impact van de verlenging van de herfstvakantie op de buitenschoolse kinderopvang, de jeugdhulpsector en de gehandicaptensector. “Wij willen hier zeker onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt directeur Hendrik Delaruelle. “Maar dit had veel vroeger beslist en gepland moeten worden, en niet alleen met de onderwijssector.” De Gezinsbond van haar kant vraagt begrip en flexibiliteit voor gezinnen die hierdoor in de problemen komen.