Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Mondmaskerplicht verdwijnt in deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs

Vanaf 1 september kan in het deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs les gevolgd worden zonder mondmasker. Dat is vandaag beslist na overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en vertegenwoordigers van het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs. Voor de activiteiten buiten de klasvloer gelden de regels die ook van kracht zijn in de rest van de samenleving.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese corona­kaart: wat zijn de gevolgen voor vakantie­gan­gers?

  Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.
 3. OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkingen meer in horeca en op trouwfeesten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen
  Play

  OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkin­gen meer in horeca en op trouwfees­ten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen

  Het rijk van de vrijheid komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 september vallen (zo goed als) alle beperkingen in de horeca en bij mensen thuis weg. Dansen op trouwfeesten kan dan ook weer, discotheken en danscafés moeten echter tot 1 oktober wachten. Ook op kleinere evenementen versoepelen de maatregelen. De aanbeveling voor telewerk geldt enkel nog voor Vlamingen die in Brussel werken. In de hoofdstad worden trouwens ook alle andere versoepelingen on hold gezet vanwege de lage vaccinatiegraad. In de zorg is dan weer een verplichte vaccinatie voor het personeel op komst. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”, stelde premier Alexander De Croo.