Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Mondmaskerplicht verdwijnt in deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs

Vanaf 1 september kan in het deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs les gevolgd worden zonder mondmasker. Dat is vandaag beslist na overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en vertegenwoordigers van het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs. Voor de activiteiten buiten de klasvloer gelden de regels die ook van kracht zijn in de rest van de samenleving.

 1. OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkingen meer in horeca en op trouwfeesten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen
  Play

  OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkin­gen meer in horeca en op trouwfees­ten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen

  Het rijk van de vrijheid komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 september vallen (zo goed als) alle beperkingen in de horeca en bij mensen thuis weg. Dansen op trouwfeesten kan dan ook weer, discotheken en danscafés moeten echter tot 1 oktober wachten. Ook op kleinere evenementen versoepelen de maatregelen. De aanbeveling voor telewerk geldt enkel nog voor Vlamingen die in Brussel werken. In de hoofdstad worden trouwens ook alle andere versoepelingen on hold gezet vanwege de lage vaccinatiegraad. In de zorg is dan weer een verplichte vaccinatie voor het personeel op komst. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”, stelde premier Alexander De Croo.
 2. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  46

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.