Nee, het is niet prettig, zo'n PCR-test. De CLB's willen het test- en quarantainebeleid in het lager onderwijs loslaten, maar de adviserende Risk Assessment Group vindt het nog  te vroeg om het testen in te perken. "Dan vaar je blind en krijg je grote uitbraken."
Volledig scherm
Nee, het is niet prettig, zo'n PCR-test. De CLB's willen het test- en quarantainebeleid in het lager onderwijs loslaten, maar de adviserende Risk Assessment Group vindt het nog te vroeg om het testen in te perken. "Dan vaar je blind en krijg je grote uitbraken." © Photo News

Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover

Woensdag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.

  1. Klanten Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leverancier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoopste prijs op de markt”
    Play

    Klanten Vlaamse Energiele­ve­ran­cier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leveran­cier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoop­ste prijs op de markt”

    Gedupeerde klanten van de inmiddels failliet verklaarde Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier. Dat zegt netbeheerder Fluvius, die als noodleverancier optreedt en de gedupeerde klanten maximaal 60 dagen -en tegen het hoogste tarief- van stroom en aardgas voorziet. Klanten van de Vlaamse energieleverancier worden bovendien aangeraden zo snel mogelijk hun domiciliëring aan het failliete bedrijf stop te zetten.