Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Mondmasker in eerste leerjaar zorgt voor boze ouders: “Onze scholen krijgen veel telefoontjes”

De mondmaskerplicht vanaf het eerste leerjaar zorgt voor een golf aan weerstand bij ouders. De basisscholen krijgen daar zo veel klachten en vragen over, dat het Katholiek Onderwijs Vlaanderen de scholen zondag advies meegeeft over hoe met het protest om te gaan.

130 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Daarstraks in het nieuws: In Opwijk is er een school met jonge kinderen die op vrijwillige basis reeds maaaanden een mondmasker dragen. Resultaat: geen besmette kinderen of onderwijzers.
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Wie zijn die klagende ouders? Mensen die hun verantwoordelijkheid niet willen nemen? Als de wet zegt een mondmasker dragen vanaf 6 jaar dan geldt dat voor iedereen. Binnenkort krijgen ze Covid van hun kinderen en kan het gejank terug beginnen. Hopelijk zijn dan alle kosten voor hen.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Beetje veél minderen met kinderen, nog niet aan gedacht zeker "feestboek".
 • Jan Sempel

  2 maanden geleden
  De meeste 6 jarigen zijn wijzer dan hun ouders
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Laat toch niet altijd die bleiters aan het woord de meeste de kinderen zien hun ouders liever niet ziek worden en zien hun grootouders liever leven.sommige ouders willen mss erfen dat kan. Een kind kan dat gemakkelijk aan, veel hangt af van de ouders natuurlijk. Als dat bleiters zijn tja het kind ook e. Hou jullie kinderen dan thuis heb daar geen probleem mee.
 1. Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn
  PREMIUM

  Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn

  In België zijn al negen mensen besmet met omikron. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Over deze variant van het coronavirus weten we nog bijzonder weinig, maar toch zijn we er heel bang voor. Is dat terecht? Wetenschappers proberen in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Hoopvolle signalen zijn er alleszins. Zowel in Vlaanderen als in Engeland hebben alle besmette mensen die opgevolgd werden, enkel milde symptomen. Professoren Herman Goossens, Geert Leroux-Roels en Pierre Van Damme leggen uit wat we al zéker weten en wat niet.
 2. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetuigen: De Cafémoorden

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetui­gen: De Cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.