Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Mondmasker in bioscoop mag alleen af om te eten of te drinken in filmzaal

Ook in de film- en theaterzalen zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen. Alleen om iets te eten of een slokje te drinken, mag het mondmasker even af. Dat heeft het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gepreciseerd, nadat het ministerieel besluit over de uitbreiding van de mondmaskerverplichting vrijdagavond in het Staatsblad was verschenen. 

12 reacties

 • Claudia Rosseel

  1 jaar geleden
  Dan zullen er zijn die knabbelen van begin tot einde, op geen anderhalve meter van elkaar en binnen. De horeca wordt als een gevaar gezien, de bioscopen moeten draaien?
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Dit is net de reden waarom ik al jaren niet naar een bioscoop wil gaan - je wil een film zien en rondom jou zitten zit men heel de tijd te eten...
 • bert pare

  1 jaar geleden
  Zo een masker bewijst wel zijn nut, China met zijn 1.39 miljard mensen hebben uiteindelijk maar heel weinig besmettingen gehad in verhouding met het aantal inwoners daar.
 • Maria Wijnants

  1 jaar geleden
  Knettergekke maatregel, coronagekte slaat toe. Mondmaskers stel mij de vraag of ze echt helpen? In landen waar ze gedragen worden is het virus nog altijd niet onder controle.
 • johan vankeirs

  1 jaar geleden
  En wie gaat dit controleren. Toch niet de bioscopen die de snacks verkopen,en hoelang kan je eten aan een zak chips of drinken aan een koffie of cola.Het komt met de dag erger met hun wetgeving.