Molenberghs: “Vierde besmettingsgolf in Europa is bezig”

Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt - KU Leuven) heeft bij HLN LIVE gereageerd nu in veel Europese landen het aantal coronabesmettingen sterk toeneemt. Een vierde besmettingsgolf is volgens de hoogleraar al bezig.

45 reacties

 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  En dat hebben wij te danken aan de talrijke mensen, die toch zo nodig op reis moesten gaan ... Om dan nog te zwijgen van al die jongeren, die in Spanje / Portugal gingen feesten om dan hier weer de situatie overhoop te halen.
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Gewoon zorgen dat zoveel mogelijk mensen gevaccineerd zijn. Zolang de ziekenhuisopnames niet te hoog oplopen mogen de besmettingen de hoogte in schieten. Het is onze burgerplicht om via de vaccinaties de ziekenhuizen te ontlasten en indien dit lukt zal het leven zijn normale gang kunnen gaan ondanks stijgende besmettingen. Dan kan covid gezien worden als een soort van griep, maar zover zijn we nog niet.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  En aldus krijgt VDB maar weer eens gelijk dat de versoepelingen veel te snel gingen. Hopelijk heeft Jambon nu ook het politieke fatsoen om een nieuwe lockdown aan te kondigen. Geld voor subsidies aan zelfstandigen en bedrijven is er niet meer dus voor hen wordt het pompen of verzuipen. NVA moet nog wat meer politieke spelletjes spelen op kap van de volksgezondheid. Niet vergeten dat ook VB opriep om alles zo snel mogelijk open te gooien.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Bij het binnenrijden van een land misschien elektronische borden voorzien met telkens de vermelding van het aantal varianten en hoeveelste golf er bezig is, anders is het niet meer bij te houden. Ook in de steden misschien info-borden over de varianten en het cijfer van de actuele golf.
 • Juliette Francois

  1 jaar geleden
  Dat had men ook gezegd. Vaccins zorgen ervoor dat we niet ziek worden maar intussen zouden er nog veel besmettingen zijn door mutaties om uiteindelijk de groepsimmuniteit te behalen. Dus stop het paniekzaaien en doe terug normaal!
 1. Deltavariant nu ook in ons land dominant: “Mogelijk zien we tegen eind juli enkel deze variant”
  Play

  Deltavari­ant nu ook in ons land dominant: “Mogelijk zien we tegen eind juli enkel deze variant”

  Het zat eraan te komen, maar de Deltavariant overheerst nu ook in België. Meer dan de helft van de nieuwe coronabesmettingen komt eruit verder, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven). Ondertussen worden we vanuit de politiek al warm gemaakt voor een terugkeer naar de normaliteit vanaf 1 september, maar Molenberghs wil zo ver nog niet vooruitkijken. “Ik zou aarzelen om daar nu al zo sterk op in te zetten”, zegt hij bij HLN Live.
 2. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
  PREMIUM

  Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

  Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.
 3. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  27

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.