Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Molenberghs pleit voor mondmaskers in lagere scholen: “We moeten het probleem oplossen waar het zich stelt”

In Wommelgem testte een vierde van de lagere schoolkinderen positief op het coronavirus. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is dat te veel. “We moeten nadenken over het opnieuw invoeren van de mondmaskerplicht in lagere scholen”, zegt hij.

170 reacties

 • Kacy leenweghe

  1 maand geleden
  Van Gucht zegt dat de lagere scholen niet de motor zijn en dat we de kinderen niet opnieuw achterstand mogen doen oplopen . Stop de paniekzaaierij en coronatax voor 65+ nu !!
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Het probleem ligt op de werkvloer waar de ouders besmet geraken ( maar zwijgplicht hebben van de bazen ) . Die besmetten hun eigen kinderen , en die besmetten elkaar op school . Het probleem liggen in de winkels zoals euroshop , action , gamma , macro , shoppingscentra enz waar iedereen elkaar wandelt en elkaar besmet . Deze winkels moeten gesloten worden wil men direct oplossingen .
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Laten we "verplichte vaccinatei" eens onder de loep nemen: waartegen, enkel corona of ineens tegen elk mogelijk kwaaltje dat ooit maar ergens geleefd heeft?? Oops dan magvik al 60% van de vaccins niet krikgen...dus dan ben ik wappie tot in de kist, alsof dat mij gaat "motiveteb"...chantage is het nieuwe motiveren
 • Stephan De Coninck

  1 maand geleden
  @Christophe Heyndrickx: boenk erop man. Maar dat mag niet van Weyts(NVA) hé. Stel je voor dat de thuiswerkende/carrière makende ouders dan hun eigen kroost moeten opvangen. Dat zou maar eens kunnen storen tijdens hun werkzaamheden.
 • sonja seykens

  1 maand geleden
  Je kan geen heel land blijven gijzelen voor de onwil van degenen die vaccin weigeren en om de scholen open te houden . Mr Weyts kan zeggen wat hij wil , ik zie overal vooral lagere scholen met heel.veel besmettingen . Daar moet iets,aan gedaan worden nu of wij lopen binnen 10 j nog met een mondmasker rond in golf nr zoveel . En 3 de prik voor al wie wil nu !