Molenberghs over ‘vaccinbooster’: “Zolang virus dodelijk is, is vaccineren nodig”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat gevaccineerden mogelijk elke twee jaar een ‘boosterprik’ moeten krijgen om hun bescherming tegen het coronavirus en zijn varianten op peil te houden. “Zolang het virus dodelijk is, is vaccineren nodig”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) deze ochtend bij HLN LIVE.

5 reacties

 • Wim Wijns

  1 jaar geleden
  Is dat de man die 240.000 doden , alleen al in België had voorspeld?
 • Johan Goris

  1 jaar geleden
  Boostervaccin voor de kwetsbaren, maar niet voor mij. We hebben ons best gedaan, nu is het gedaan.
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Kan hem volgen. Maar hij zwijgt net zoals zovele van zijn collega's over de strategie . Er zal geen model van preventie komen , het enigste middel om een volgende pandemie in te dijken. Want wat is het opzet : ieder jaar de pharma industrie ter wille zijn, maar geen onderzoek naar de oorzaak van het virus , geen opvolging van gevaccineerden , geen wijzigingen in de opleiding van onze huisartsen, kortom, alles zijn gang laten gaan. De grote winnaars : pharma, beleggers en de beurs .
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Dat is zeker en vast een héél goed idee. Herhaling van het vaccin, zoals we nog kennen voor infecties. Dan kan het op een rustigere manier uitgerold worden.
 • Frank Hageman

  1 jaar geleden
  Zoals de griep zeker,alle jaren een spuitje
 1. Tuchtcommissie straft Oudenaardse gerechtsdeurwaarder die overdreven kosten aanrekende: “Onbetaalde verkeersboete van 20 euro liep plots op tot 652 euro”
  Oudenaarde

  Tuchtcom­mis­sie straft gerechts­deur­waar­der die overdreven kosten aanrekende: “Onbetaalde verkeers­boe­te van 20 euro liep plots op tot 652 euro”

  Een Oudenaardse gerechtsdeurwaarder heeft van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders een tuchtstraf gekregen voor het ten onrechte aanrekenen van torenhoge extra kosten aan wanbetalers. Volgens de commissie maakte de deurwaarder zich schuldig aan “een schuldenindustrie die financieel zwakke burgers nog veel verder in de afgrond duwt.”