Molenberghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettingen: “Belangrijk is dat positiviteitsratio verder afneemt”

De daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt te vertragen, maar biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KULeuven) maakt zich daarover nog geen al te grote zorgen. Dat zegt hij in gesprek met HLN LIVE. “We zien natuurlijk liever een fellere daling, maar belangrijk is dat de positiviteitsratio - het aandeel positieve testen op het aantal uitgevoerde testen - nog daalt", klinkt het. 

  1. Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar “wordt niet laatste Overlegcomité over corona”

    Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatrege­len, maar “wordt niet laatste Overlegco­mité over corona”

    Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, “als de evolutie blijft zoals ze nu is”.