Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Molenberghs is optimistisch: “Over enkele dagen zien we mogelijk weer daling van de cijfers”

“We zien de curve afremmen en het lijkt erop dat we over enkele dagen weer een daling zullen zien.” Dat zei biostatisticus Geert Molenberghs aan HLN LIVE. Voor versoepelingen lijkt het nog wachten tot na de winter.

95 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  4 weken geleden
  We zitten met teveel experten en altijd heeft iemand prijs zoals met de lotto!
 • Gino Sinnesael

  4 weken geleden
  Zolang dat de regering de grenzen niet sluit, en reizen verbiedt ("sterk afraden" is taal voor in een pamperland), zullen de cijfers niet snel dalen, denk ik. Wie laat er nu zijn voordeur open als het stormt? De grenzen hadden reeds sinds het begin van de coronacrisis bewaakt moeten worden, maar ... helaas!
 • Jo Van Den Berge

  4 weken geleden
  Hoelang zijn de scholen reeds toe?
 • Karim Fezoua

  4 weken geleden
  Ah ja, dat vermoedde ik ook al... Zo net na de kerst waarschijnlijk? En dan opnieuw een lichte stijging tegen oudejaar en dan zal het weer goed gaan. Dan komt de Krokusvakantie en een vierde Coronagolf... Dan pasen... vijfde Coronagolf... Bijna zomer dan... Scholieren zullen dan hun achterstand in de maand juli moeten inhalen en tegen september zijn we allemaal dood...
 • Bart Jans

  4 weken geleden
  Ongelooflijk de doodsangst wat velen ervaren. Wij in de bouw hebben een topjaar achter de rug , voor ons is het enigste gemis sociale contacten en cafés dicht. Goed nieuws dus iedereen gaat uiteindelijk dood .
 1. Theo Francken dient klacht in na perslekken in zaak-Kucam
  Play

  Theo Francken dient klacht in na perslekken in zaak-Ku­cam

  Het Antwerpse parket onderzoekt de vermoedelijke perslekken waarbij de krant De Standaard telefoontaps en de verhoren van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en zijn kabinetsmedewerkster Lies V. in het kader van de zaak-Kucam kon inzien. Dat schrijft de nieuwssite Sceptr en het parket bevestigt het nieuws. De zaak-Kucam werd vandaag besproken in de commissie Binnenlandse Zaken. Francken zelf liet verstek gaan voor het actuadebat.
 2. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt