BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

Mohamed Abrini, de man met het hoedje, dacht naar eigen zeggen alleen maar aan ontsnappen tijdens de aanslagen in Brussel. Naar eigen zeggen heeft hij ook "elke dag spijt" van wat er is gebeurd. Beschuldigde Sofien Ayari zou dan weer actief deelgenomen hebben aan de uitvoering van de aanslagen. Dat staat in de akte van inbeschuldigingstelling, die vandaag wordt voorgelezen op het terreurproces rond de aanslagen.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. PORTRET. Mohamed Abrini, de terrorist die zich niet liet ontploffen in Zaventem. “Ik was woest om wie ik allemaal in Syrië verloor”
  PREMIUM

  PORTRET. Mohamed Abrini, de terrorist die zich niet liet ontploffen in Zaventem. “Ik was woest om wie ik allemaal in Syrië verloor”

  “Ik had die ochtend op de luchthaven van Zaventem misschien wel het meeste schrik van allemaal”, zegt Mohamed Abrini (37) over dinsdag 22 maart 2016. In plaats van zijn bagage met dertig kilogram springstof te laten ontploffen, liep de terrorist bij de eerste explosie weg en dook hij ineen tegen een muur — handen over zijn oren. “Ik wist dat er nog een bom was en dat die spijkers bevatte. Ik was bang dat die ook mijn bomtas zouden doen ontploffen.”
 3. Dit zijn de 32 dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”
  PREMIUM

  Dit zijn de 32 dodelijke slachtof­fers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”

  Om hen draait het terreurproces: de 32 dodelijke slachtoffers die vielen bij de aanslagen op 22 maart 2016. Ze zijn niet zomaar een cijfer, elk van hen had zijn eigen verhaal. Ze waren pendelaars onderweg naar hun werk, reizigers die uitkeken naar hun huwelijksreis of geliefden die nog even meegingen tot in de vertrekhal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun plannen werden met een vreselijke daad weggevaagd.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.