Mohamed Abdeslam stond onder elektronisch toezicht, maar omdat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten is zijn enkelband verwijderd.
Volledig scherm
Mohamed Abdeslam stond onder elektronisch toezicht, maar omdat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten is zijn enkelband verwijderd. © Baert

Mohamed Abdeslam weer op vrije voeten, nadat hij derde van straf heeft uitgezeten

BinnenlandMohamed Abdeslam, de broer van terrorist Salah Abdeslam, is weer op vrije voeten. De man werd op 31 oktober nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor een overval op gemeenteambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, maar heeft intussen een derde van die straf uitgezeten, onder elektronisch toezicht. Zijn enkelband werd dan ook verwijderd. 

37 reacties

 • Rudy Van Gompel

  4 jaar geleden
  Voor een gewapende overval slechts 10 maanden een enkelband moeten dragen. Dat is schandalig.
 • patrick de poorter

  4 jaar geleden
  rechtvaardige rechters kunnen de strafmaat misschien verdrievoudigen en dan 1/3 laten uitzitten (effectief en niet met een enkelbandje want da's ook al een klucht).
 • Rudy deglain

  4 jaar geleden
  En nu gaat hij waarschijnlijk heel braaf zijn? Wat lossen dergelijke belachelijke straffen op? Afwachten wanneer dit crapuul terug toeslaat. Heeft dit uitschot z’n opgelegde boete al betaald, of is het de gewoonte van dat niet te betalen? Onze justitie is gewoon Wereldvreemd en achterlijk.
 • yves Agneessens

  4 jaar geleden
  Schaf de wet Lejeune nu eindelijk af
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Schandalig, al na 1/3 van de sanctie losgelaten en boverndien pure & onversneden "discrimlinatie op basis van aard der overtreding". Immers wie een lichtere overtreding pleegt door ergens "verkeerd" te parkeren moet wel 100 % van zijn boete betalen, die krijgt geen 33 1/3 % reductie !