Rusthuis woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke.
Volledig scherm
Rusthuis woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke. © BELGA

Mogelijk zevende moordpoging in rusthuis Oostrozebeke: “Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline”

Het gerecht onderzoekt een zevende moordpoging in het rusthuis in Oostrozebeke. Het gaat om een 91-jarige vrouw die in oktober 2021 twee dagen op rij een overdosis insuline ingespoten kreeg. Ze stierf enkele maanden later. Een familielid van de vrouw meldde de feiten aan de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’, die het gerecht inlichtte. “Ze vertelden me dat ik er best met niemand over praatte.”

 1. Vakbonden voeren actie voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksistisch"
  6

  Vakbonden voeren actie voor een vrouwvrien­de­lij­ke pensioen­her­vor­ming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksis­tisch"

  De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB hebben vandaag actie gevoerd aan de Pensioentoren in Brussel voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming. De in juli aangekondigde pensioenhervorming dreigt volgens de vakbonden de bestaande genderkloof in de pensioenen nog te verdiepen. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) zegt dat ze zich wel degelijk inzet voor het verkleinen van de kloof. “De pensioenhervorming is niet seksistisch”, verzekert ze.
 2. Ergste voor politie is gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen
  Play

  Ergste voor politie is gevoel van straffe­loos­heid voor geweld tegen hen

  De politiebonden hebben vandaag in Brussel een actiedag georganiseerd om meer respect te vragen voor de politie. Zo’n 10.000 betogers trokken door de hoofdstad. ‘VTM NIEUWS’ ging gisterenavond mee op pad met agenten van de zone Brussel Zuid. Wat de politiemensen het ergste vinden, is het gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen. Maar al te vaak gaat de dader vrijuit, of het duurt toch lang voor er een straf komt. Zeker in Brussel is dat een frustratie.