Een jonge wolf in Nederland, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een jonge wolf in Nederland, archiefbeeld ter illustratie. © RV

“Mogelijk nieuwe wolf op komst naar provincie Antwerpen”

In het zuiden van Nederland zwerft sinds een tweetal weken een nieuwe wolf rond. Volgens de campagne ‘Welkom Wolf’ is op basis van de bewegingen van het dier de kans reëel dat de wolf naar ons land zal afzakken. Welkom Wolf roept alvast alle kleinveehouders in de grensstreek van de provincie Antwerpen op om alert te zijn en hun dieren extra te beschermen met schrikdraad of ze 's nachts op stal te zetten.

7 reacties

 • Kristof Breskens

  12 maanden geleden
  Als ik moet kiezen tussen 1 wolf en honderden dode schapen of geen wolf dan weet ik het wel. Wolven horen hier niet thuis. Wat is er natuurlijk aan een dier dat absoluut geen loslopend voedsel kan vinden en dan dieren in gevangenschap gaat doden ? Ik mag hopen dat de boeren hun verantwoordelijkheid zullen nemen , alle begrip daarvoor als ze dat doen.
 • Sylvia Cornelis

  1 jaar geleden
  Hopelijk laten ze hem gerust!
 • Roger De Munck

  1 jaar geleden
  hoop dat deze wolf op de menselijkheid van de bevolking mag rekenen normaal dat de dieren pakken wat ze te pakken krijgen moest ik honger hebben was er ook niks veilig dat men wat minder dieren dood waarvan andere leven de aarde hoort ons niet toe wij zijn er een onderdeel van
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Hopelijk komt hij nooit naar Vlaanderen afgezakt.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  eerst vossen lossen en de natuur verwoesten omdat de vos ook alle broedvogens pakt en de eiren opeet Nu wolven waar zijn ze in godsnaam mee bezig. Dat ze hun natuurreservaten afsluiten ze hebben geld genoeg met hun subsidies die ze krijgen . De kleine schapenhouder en veeboer moet daar niet voor opdraaien
 1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  7

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.
 2. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).