Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © BELGA

Mogelijk deze zomer tóch tuinfeesten van meer dan 10 man: de buitenbubbel wordt allicht één van de komende Overlegcomités onder de loep genomen

Een zomer met tuinfeesten van maximaal 10 man, tenzij er een cateraar ‘agent’ komt spelen: dat is wat Jan Jambon (N-VA) ons dit weekend voorspiegelde. Maar na de snerende commentaar lijkt de politieke bocht ingezet en zou er meer volk welkom zijn, zonder ‘verplichte cateraar’. “Niet met meer dan 10 man in de tuin, maar in augustus wel met een mondmaskerloze menigte van 60.000 - weliswaar geteste of gevaccineerde - mensen op Pukkelpop? Dat krijgen we niet verkocht.” 

115 reacties

 • Raoul Rouma

  3 maanden geleden
  De frustraties moeten hoog zitten bij de Heer Jambon. Steeds moeten toegeven aan die Franstaligen en nu laat hij zich eens gaan. Beste Heer, overdrijven is nooit goed, sommige laten zich misschien vangen met de overdaad van toegevingen maar bij elk verstandig mens kom je niet goed over. Kom aub met beide voetjes op de grond en doe misschien gewoon normaal.
 • Geert Roeyaert

  3 maanden geleden
  Vandaag zo en morgen anders!!
 • Emiel Vandeplas

  3 maanden geleden
  Man, man, man . Wie gelooft die man nog ? Meerwaarde voor N-VA zeker ver zoek .
 • Hendrik Boudrez

  3 maanden geleden
  Opvallend hoe stil het is bij het VB. Ze lachen zich kapot in afwachting van volgende verkiezingen.
 • kenneth van daele

  3 maanden geleden
  Wie houdt zich aan deze onzin??
 1. “PFAS-waarden in bloed van inwoners Zwijndrecht en Linkeroever veel te hoog”

  “PFAS-waar­den in bloed van inwoners Zwijn­drecht en Linkeroe­ver veel te hoog”

  In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht wonen, zitten veel te hoge concentraties PFAS. Dat zegt het burgercollectief Grondrecht, dat bloed heeft laten afnemen bij negen inwoners van Zwijndrecht en één inwoner van Linkeroever. Alle stalen overschrijden de grens van 6,9 nanogram per ml bloed. Bij één staal is de PFAS-waarde maar liefst 168 keer hoger dan de Europese drempel. Volgens toxicoloog Jan Tytgat is er “geen paniek nodig”, maar wel “verdere opvolging”.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.