Wolf August (links) en wolvin Noëlla (rechts).
Volledig scherm
Wolf August (links) en wolvin Noëlla (rechts). © Welkom Wolf

Mogelijk derde wolf in Vlaanderen: sporen gevonden in Park Hoge Kempen

Volgens Landschap vzw, de vereniging achter Welkom Wolf, is er een derde wolf in het Nationaal Park Hoge Kempen en omgeving. Welkom Wolf roept iedereen in Limburg en de Antwerpse Kempen op om meldingen van mogelijke wolven door te geven.

25 reacties

 • tony decabooter

  3 jaar geleden
  Eigenaardig dat de wolven steeds hun leefgebied behouden in de buurt en omgeving van de heer Loos ,als ze toch van Duitsland komen zouden ze toch nog verder kunnen trekken naar andere rustige gebieden ,raar,toch !
 • Rik Cobbaert

  3 jaar geleden
  Ook voor de kinderen is er zeker geen gevaar.Gewoon een elektrisch draadje rondspannen,en alle zorgen zijn opgelost
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Geef de natuur de kans om te jagen, niet "De mens die gaat moorden voor plezier"!!
 • tony decabooter

  3 jaar geleden
  Een vraagje ,wat is de meerwaarde van een wolf in vlaanderen en wat wil men bereiken door wolven te introdiceren en te gedogen?
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ikzelf vind het niet erg dat de vos hier elk jaar zo'n 8-tal kippen weghaalt. In de reeks 'Alone in Alaska', is de situatie zo dat ondanks elanden, karibous, wapiti's, de wolven toch hun weg vinden naar de cabanes en er de honden aanvallen en het vee. Ze worden geschoten of geklemd (vreselijk!). Goed nadenken is de boodschap. Een dier past zich namelijk aan. Hoe prachtige beesten het ook zijn.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Koen Wauters moest dienstplicht vervullen tijdens glorieperiode Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”
  Play

  Koen Wauters moest dienst­plicht vervullen tijdens glorieperi­o­de Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”

  De dienstplicht weer invoeren of niet? Het is ‘Het Debat van de Dag’ op HLN en JOE. Ook Koen Wauters (55) kan erover meepraten. Hij moest zich in volle Clouseaumania-periode aanmelden als milicien bij het Belgische leger. Hij vertelde er vanochtend over op JOE bij Sven Ornelis en Anke Buckinx. “Het was alsof Elvis Presley naar het leger ging. Er stonden journalisten van VTM voor de poort van de kazerne.”