Volledig scherm
© thinkstock

Mogelijk de allerlaatste keer: komend weekend schakelen we over op wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag goochelen we in België opnieuw met de tijd. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en belanden we voor vijf maanden in de wintertijd. Het wordt mogelijk wel de laatste keer dat we een uurtje langer mogen slapen.

 1. Zomertijd leidt tot meer hartaanvallen, in wintertijd begaan we meer ongelukken: wanneer stoppen we met het verzetten van de klok?
  PREMIUM

  Zomertijd leidt tot meer hartaanval­len, in wintertijd begaan we meer ongelukken: wanneer stoppen we met het verzetten van de klok?

  Over het omschakelen tussen winter- en zomertijd is slechts één ding duidelijk: de Belg wil er vanaf, net als de Europese instellingen. Toch draaien we vannacht de klok weer een uur vooruit en krijgen we dus wat minder slaap. Wat zijn de voor- en nadelen van zomer- dan wel wintertijd? Krijgen we Europa daarover ooit op één lijn als zelfs Vlamingen en Walen verschillende voorkeuren hebben? En wanneer houdt het op, dat tweemaal per jaar knoeien met de wijzers van de klok?
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water