Een coronapatiënt arriveert in het Royal Free Hospital in London.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt arriveert in het Royal Free Hospital in London. © AFP

Moeten we vrezen dat Britse variant ook in ons land hard zal toeslaan? Experts leggen uit

De Britse, meer besmettelijke variant van het coronavirus is al in zeker vijftig landen opgedoken en infecteert ook in ons land steeds meer mensen. Hoe gevaarlijk is deze mutant precies? Klopt het dat kinderen er gevoeliger voor zijn? Hoe kunnen we onszelf ertegen beschermen? Zal de vaccinatiecampagne nog wel kunnen doorgaan zoals gepland? Experten leggen uit.

12 reacties

 • Roger Rymen

  1 maand geleden
  Experts moeten op hun woorden letten! Neem Van Ranst die de Lock down in de scholen in Edegem en Kontich een "paniekreactie" noemt. Gelukkig hebben de burgemeester daar een zeer snelle en wijze reactie gehad! Is het misschien omdat het hier 2 NVA burgemeesters betreft dat Van Ranst zó reageert?
 • Daniel Meuleman

  1 maand geleden
  Chinees virus mocht niet om de Chinezen niet te stigmatiseren maar de Britten mogen precies wel gestigmatiseerd worden.
 • Kritof Torfs

  2 maanden geleden
  Het enige dat helpt is vaccineren, dus regering en Eu maak daar werk van IPV de schuld op Jan en alleman te steken.
 • Louis Vanderkeulen

  2 maanden geleden
  Sluit de scholen en begin nu eindelijk eens deftig te vaccineren. Er kunnen nog 180 000 mensen hun eerste prik krijgen. Zoveel liggen er in de vriezer. Vraag snellere bestellingen bij Moderna en Pfizer. Por Europa om het derde vaccin toe te laten. Elke dag vertraging resulteert in meer zieken en doden. Dat dat niet gebeurt is ongelooflijk.
 • alfons schouwaerts

  2 maanden geleden
  In UK hebben ze al miljoenen mensen gevaccineerd terwijl het virus er enorm verspreid is, waarom zou hier de vaccinatie in het gedrang moeten komen.
 1. Burgemeester van Edegem geïrriteerd: “Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen”

  Burgemees­ter van Edegem geïrri­teerd: “Duizenden in quarantai­ne door de nalatig­heid van enkelen”

  Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren vanwege de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis.
 2. België zou gevaarlijke varianten veel sneller kunnen opsporen: “Er is genoeg labocapaciteit, maar ze wordt niet gebruikt”
  PREMIUM

  België zou gevaarlij­ke varianten veel sneller kunnen opsporen: “Er is genoeg labocapaci­teit, maar ze wordt niet gebruikt”

  Spelen we kort genoeg op de bal in de zoektocht naar gevaarlijkere varianten van het coronavirus? Er zijn in België tien labo’s waar machines staan die dagelijks honderden coronastalen zouden kunnen analyseren. Toch schakelt de overheid ze niet in. Minstens één labo is dan maar op eigen houtje beginnen te speuren: “Ze hebben het ons niet gevraagd en we krijgen er niet voor betaald, maar we vonden het onze plicht.”
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees