Marc Van Ranst vindt de cijfers uit Israël en Schotland zo goed dat we onze aanpak moeten herbekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst vindt de cijfers uit Israël en Schotland zo goed dat we onze aanpak moeten herbekijken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Moeten we van de bijsluiter afwijken en de tweede prik langer uitstellen? Volgens experts moeten we dat overwegen

Verschillende landen willen hun vaccinatiestrategie versnellen door de beschikbare vaccins prioritair in te zetten voor de eerste prik en de tweede prik langer uit te stellen. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan België dat beter ook overwegen, na buitenlandse succesverhalen. “Dit moet je met een frisse blik bekijken”.

36 reacties

 • RIET HEIRMAN

  1 maand geleden
  Goed idee : stel de tweede prik uit en dan kunnen er een pak meer mensen hun eerste krijgen, de 65 plussers aub, want door de te summiere levering van vaccins zijn die al een maand opgeschoven.
 • Sharon Debeul

  1 maand geleden
  Mensen, er is vooral een tekort voor de 2de prik.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Wij hebben in dit land alles te leren van logistiek. Daar in zijn de Britten en Duitsers meesters, wegens oorlogservaringen. Zonder gedegen logistiek geraak je er niet en dit is wat bij ons gebeurt. De hele logistiek rond de vaccins hadden in handen moeten gegeven worden van, ofwel de industrie ofwel het leger. Nu is het in handen van dilettanten die het weer eens beter wisten.
 • Ilse Campo

  1 maand geleden
  Dat zou eigenlijk al gebeurd moeten zijn aangezien er niet genoeg vaccins zijn en Europa nu ook nog een vaccinatie paspoort gaat invoeren, anders worden de jaren gevangenschap voor de meeste mensen nog veel langer
 • Carine Poelman

  1 maand geleden
  En vorig jaar ging dit zelfde landje de klimaatverandering en milieuvervuiling effe oplossen. Grappig.
 1. Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie”
  6

  Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligen­tie”

  Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Eurocommissaris Louis Michel (MR) heeft het in een interview met de krant La Dernière Heure opgenomen voor partijgenoot Georges-Louis Bouchez. Die kreeg na het vorige Overlegcomité van 24 maart bakken kritiek omdat hij - nog voor premier Alexander De Croo (Open Vld) goed en wel uitgesproken was - de beslissingen van de regering met de grond gelijk maakte. De MR maakt nochtans deel uit van de federale meerderheid.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Niet voor kijkers met hoogtevrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif
  Play

  Niet voor kijkers met hoogte­vrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif

 2. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort