Marc Van Ranst vindt de cijfers uit Israël en Schotland zo goed dat we onze aanpak moeten herbekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst vindt de cijfers uit Israël en Schotland zo goed dat we onze aanpak moeten herbekijken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Moeten we van de bijsluiter afwijken en de tweede prik langer uitstellen? Volgens experts moeten we dat overwegen

Verschillende landen willen hun vaccinatiestrategie versnellen door de beschikbare vaccins prioritair in te zetten voor de eerste prik en de tweede prik langer uit te stellen. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan België dat beter ook overwegen, na buitenlandse succesverhalen. “Dit moet je met een frisse blik bekijken”.

36 reacties

 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  Goed idee : stel de tweede prik uit en dan kunnen er een pak meer mensen hun eerste krijgen, de 65 plussers aub, want door de te summiere levering van vaccins zijn die al een maand opgeschoven.
 • Sharon Debeul

  2 maanden geleden
  Mensen, er is vooral een tekort voor de 2de prik.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Wij hebben in dit land alles te leren van logistiek. Daar in zijn de Britten en Duitsers meesters, wegens oorlogservaringen. Zonder gedegen logistiek geraak je er niet en dit is wat bij ons gebeurt. De hele logistiek rond de vaccins hadden in handen moeten gegeven worden van, ofwel de industrie ofwel het leger. Nu is het in handen van dilettanten die het weer eens beter wisten.
 • Ilse Campo

  2 maanden geleden
  Dat zou eigenlijk al gebeurd moeten zijn aangezien er niet genoeg vaccins zijn en Europa nu ook nog een vaccinatie paspoort gaat invoeren, anders worden de jaren gevangenschap voor de meeste mensen nog veel langer
 • Carine Poelman

  2 maanden geleden
  En vorig jaar ging dit zelfde landje de klimaatverandering en milieuvervuiling effe oplossen. Grappig.
 1. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM
  145

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 2. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!