AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Moeten we ons zorgen maken over het vaccin van AstraZeneca? Experten leggen uit

Verschillende Europese landen zullen hun inwoners voorlopig niet meer inenten met het vaccin van AstraZeneca. Ze willen eerst onderzoeken of de gevaccineerden meer kans hebben om bloedklonters te ontwikkelen. Moeten we inderdaad ongerust zijn over een vaccin dat in ons land nog steeds toegediend wordt? Experten leggen uit. “De vaccinatie helpt trombose-gevallen te voorkomen”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.

158 reacties

 • Leopold Bielen

  1 maand geleden
  Zijn ze daar nu nog steeds over bezig? De media zou eens moeten stoppen met al dat nieuws op te blazen. Gewoon verder vaccineren is de boodschap! Veel veiliger dan stoppen en het risico op besmetting. En zeker al met één van de varianten.
 • pascal de bruycker

  1 maand geleden
  @GeertJanssens : u stelt dat het AZ "volledig gratis " is...; onzin , iedereen die belastingen betaalt , helpt daarin meebetalen ! Dat corona gedoe kost en gaat ons nog veel kosten , dus laat uw " gratis " verhaal maar achterwege ...Steve Stevaert kloon .
 • Elsje Monserez

  1 maand geleden
  Bende schijnheilige bedriegers van in de regering. Ze willen gewoon het enige vaccin dat ze hebben ons opdringen, wat ook de bijwerkingen zijn.
 • Margaretha (Greet) Missant

  1 maand geleden
  Geef de mensen dan bloedverdunners bij voor een tijd! Daar moet je toch niet verder over nadenken!
 • paula verhaeghe

  1 maand geleden
  In de bijsluiter van het AstraZeneca vaccin staat letterlijk dat extra voorzichtigheid geboden is bij mensen die bloedverdunners nemen en dat ze eerst een arts moeten raadplegen alvorens dit vaccin te laten toedienen. Waarom wordt dit niet bekend gemaakt? Wie neemt de verantwoordelijkheid indien er zich problemen voordoen?
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw