Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”

Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?

95 reacties

 • Jef De Cnodder

  1 maand geleden
  O mooi Vlaanderen, O mooi coronaland. Met dank aan onze besluitloze politici
 • Johnny Panis

  1 maand geleden
  Of je nu gelooft of niet in het nut van het dragen van een mondmasker laat ik in het midden. Het is wel opvallend dat hier in Andalucía wij nog steeds verplicht een mondmasker dragen in publieke gebouwen, winkels etc. Zelfs op straat blijft de grote meerderheid nog een mondmasker dragen hoewel dit niet meer verplicht is. De resultaten laten zich wel zien. Andalucía is volledig groen en dat zelfs na een heel drukke zomervakantie!
 • PETER PERMENTIER

  1 maand geleden
  De mondkapjes hadden nog steeds verplicht moeten zijn shopping centras horeca, ea druk bezette plaatsen ik kan er niet bij dat om de mondkapjes af te laten dat daar een draagvlak is en toch begrijp ik het als ik zie hoe mensen omgaan in drukke plaatsen zonder mondkapjes, maar het ergste vind ik dat weinigen hun winkelkar handvat ontsmetten, en dat winkel bedienden rond lopen zonder het kapje, en zeker in de beenhouwerij, bakkery wie is gevaccineerd wie niet, op deze wijze blijven we bezig,
 • Luc Maandag

  1 maand geleden
  Helpt ook niet, na 2 jaar hebben we dat ook al gehad, nog meer Vaccins en vooral goedemedicatie ( is beloofd), de rest is betutteling gebleken.
 • Eddy Janssens

  1 maand geleden
  Stop met die mondmaskers. Als ze terug verplicht worden, dan kun je ze net zo goed verplichten voor de rest van je leven, want die virussen gaan nooit meer weg. Het is beter dat je je afweersysteem aansterkt door te zorgen dat je geen te korten hebt aan Vit.C, D3, Zink en selenium. Het is bewezen dat de slachtoffers van covid 19 allemaal een te kort hadden aan deze vitamine en mineralen. Het best is in deze periode extra te nemen.
 1. HET DEBAT. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening
  49

  HET DEBAT. Moeten ongevacci­neer­den voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening

  Patrick Loobuyck, moraalfilosoof aan Universiteit Antwerpen, is voorstander van een opkomstplicht in de vaccinatiecentra. Vaccinweigeraars zouden daar een document moeten ondertekenen waarin staat op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen. Een van de gevolgen kan zijn dat de ongevaccineerden mogelijk geen voorrang zullen krijgen als coronapatiënt op gevaccineerden in een noodsituatie. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 1. Lot van binnenactiviteiten aan een zijden draadje: Jambon en Vandenbroucke willen opnieuw een Overlegcomité samenroepen
  PREMIUM

  Lot van binnenacti­vi­tei­ten aan een zijden draadje: Jambon en Vandenbrou­c­ke willen opnieuw een Overlegco­mité samenroe­pen

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil opnieuw een overlegcomité bijeenroepen, het derde op nog geen drie weken tijd, na alarmkreten uit de zorg. Hij richt zijn pijlen op alle binnenactiviteiten allerhande - lees: een concert in het Sportpaleis, de cinema of het sportcentrum. Frank Vandenbroucke (Vooruit) volgt, maar de rest van de Wetstraat wacht het expertenadvies, dat vandaag op het bureau van de premier belandt, af.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie
  1

  Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

  De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.