Nu de besmettelijkere Britse variant ook in ons land voet aan wal heeft gezet, neemt de onrust in het onderwijs toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu de besmettelijkere Britse variant ook in ons land voet aan wal heeft gezet, neemt de onrust in het onderwijs toe. © ANP

Moeten scholen binnenkort opnieuw sluiten? Met deze vier maatregelen hoeft het zo ver niet te komen

Hoewel er steeds meer bewijs opduikt dat jonge kinderen niet vatbaarder zijn voor de Britse variant van het coronavirus dan volwassenen, heerst er toch onrust in het onderwijs. Want de hogere besmettelijkheid van de variant zou snel tot grote uitbraken kunnen leiden. Sommige directies sluiten de deuren al na enkele besmettingen en alvast één kinderarts pleit zelfs voor de sluiting van álle scholen in België. Gaan we die richting uit? Vier manieren om algemene sluitingen te voorkomen.

 1. Al meer dan helft van besmettingen door Britse variant: “In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg”
  10

  Al meer dan helft van besmettin­gen door Britse variant: “In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg”

  De voorbije week is naar schatting 53 procent van de coronabesmettingen in ons land veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd tijdens de persconferentie over de coronasituatie. Een week eerder was dat nog 38 procent. "De Britse variant blijft dus verder oprukken", zegt de viroloog. Daarnaast wordt 2,2 procent van de besmettingen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant en nog eens 0,9 procent door de Braziliaanse variant. In twee weken tijd is het aantal patiënten op intensieve zorg met 68 gestegen, naar 368 in totaal.
 2. Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”
  38

  Corona viseert minder 65-plus­sers: “Verschil­len­de jonge mensen nu in levensge­vaar”

  In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden