Vooruit-fractieleidster Melissa Depraetere betoogde in de Kamer dat de facturen nu al omlaag kunnen en moeten.
Volledig scherm
Vooruit-fractieleidster Melissa Depraetere betoogde in de Kamer dat de facturen nu al omlaag kunnen en moeten. © Getty, Belga

Moeten leveranciers voorschot verplicht aanpassen als prijzen dalen? “Dan ook wanneer prijs omhoog gaat”

Worden energieleveranciers binnenkort verplicht de voorschotten te verlagen nu de energieprijzen dalen? Regeringspartij Vooruit dient daarvoor een wetsvoorstel in en krijgt alvast de steun van enkele coalitiepartners. De leveranciers reageren niet weigerachtig, maar maken enkele belangrijke kanttekeningen.

100 reacties

 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Doe liever eens iets voor een gelijke pensioenberekening voor iedereen ,dan doe je iets ernstig . Hoeveel jaren gaat dit nog duren voor Vooruit ??
 • Marc Stromberg

  2 maanden geleden
  Nu de energieprijzen weer gedaald zijn, en blijven dalen, gaan de bakkers ook de prijs van een brood laten dalen? Dat is meer dan 25 procent duurder geworden in 1 jaar. Het dubbele van de inflatie dus.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Zorg voor een hoge rente op het teveel betaalde zoals de belastingen doen ?
 • Alfons Detemmerman

  2 maanden geleden
  Nog een vraag, als de energieprijzen dalen gaan de winkeliers, frituren, horeca ook weer hun prijzen laten dalen ?
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Deze vaudeville met voorschotten mag stoppen. De consument klaagt omdat hij zogezegd té veel betaald. De leverancier klaagt, evenzeer terecht, dat zijn klanten te weinig betalen en achteraf hun eindfactuur niet betalen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts houdt vast aan de vooropgestelde timing om vanaf september 2023 te kunnen starten met de nieuwe eindtermen in de derde graad van het secundair onderwijs. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit). Om regelgevend tijdig klaar te zijn, suggereert Weyts om te werken met een voorstel van decreet in plaats van een ontwerp van decreet. Dat gaat doorgaans sneller omdat de tekst dan niet via de Raad van State moet passeren.