Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. © Maxime Petit

Moeten de quarantaineregels op school op de schop? “Dat leidt tot grotere uitbraken en meer zieke leerkrachten. Dan sluit een school uiteindelijk toch”

Klas na klas moet de boeken toedoen, de situatie is “onhoudbaar”: het onderwijs smeekt bijna om alleen kinderen die ziek zijn thuis te houden. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil nu - tijdelijk - lossere quarantaineregels. Maar dat is niet zonder risico, benadrukt viroloog Steven Van Gucht. “Dat leidt tot grotere uitbraken en dus meer zieke leerkrachten. Zo gaat er uiteindelijk ook geen les gegeven worden.”

 1. Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”
  Play

  Politie moet prioriteit maken van fietsdief­stal­len: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”

  Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond reageert tevreden in bovenstaande video: “Mensen gaan zo sneller de stap zetten om een fietsdiefstal aan te geven.”
 1. Bijzonder zware brand bij houtverwerkingsbedrijf aan Sint-Bernardsesteenweg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”
  Play
  Hemiksem

  Bijzonder zware brand bij houtverwer­kings­be­drijf aan Sint-Bernardse­steen­weg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”

  Bij het houtverwerkingsbedrijf Coppens D. & Zn aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem is zondagavond een bijzonder zware brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn achteraan in een loods en woedde zeer hevig. De dikke rookwolk was vanop grote afstand zichtbaar. Ondertussen heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de infrastructuur van het bedrijf is compleet verwoest.