Is het zinvol om iedereen voortaan een FFP2-masker te laten dragen in plaats van stoffen maskers of chirurgische maskers?
Volledig scherm
PREMIUM
Is het zinvol om iedereen voortaan een FFP2-masker te laten dragen in plaats van stoffen maskers of chirurgische maskers? © AP

Moet ook België quarantaines inkorten? En worden FFP2-maskers nieuwe standaard? 5 prangende vragen over de omikrongolf beantwoord

België zal het nieuwe jaar ingaan met stijgende coronacijfers, dat bevestigt het gezondheidsinstituut Sciensano. Op 1 januari start de omikrongolf en dat roept een heleboel vragen op. Hoe moeten we reageren op een variant die erg besmettelijk is, maar minder ziekmakend dan vorige varianten? En waarom is Brussel opnieuw het epicentrum? Infectioloog Yves Van Laethem en epidemioloog Boudewijn Catry geven antwoorden.

71 reacties

 • johan van Oevelen

  5 maanden geleden
  amai, precies nog altijd misvattingen over gevaccineerd zijn en virus verspreiden. Zels al ben je gevaccineerd KAN je het virus verspreiden als je bent besmet (je hebt minder kans om het te krijgen en deze is niet 0% he). OFtewel allemaal verplicht overal 1.5m afstand of ge draagt uw mondmasker om de andere te beshermen tegen evt besmetting (PS het virus verspreidt zich in de waternevel die we uitadmenen of hoesten, daar helpen wel mondmaskers voor).
 • ANDRE AERTS

  5 maanden geleden
  Het geld moet rollen. Nu "zouden" wij van die FFFFFFFFFF,2,3,4,5,6,7, maskers moeten dragen! Hallo, Wie wordt daar goed van? De industrie, op aanraden van weer ene die het nieuw warm water heeft uitgevonden. Geld, geld, en nog eens geld dat trachten ze uit onze zakken te kloppen. Maar van van hoge energie prijzen om die te laten zakken daar hoor je NIETS van! En dat is nu eens een prioriteit ipv. gezever over een mondmasker!
 • Jean-pierre Thierens

  5 maanden geleden
  Het enige positieve aan deze pandemie is dat het voor iedereen gelijk is . Rijk of arm , machtig of niet , iedereen moet er mee rekening houden en de maatregelen opvolgen .
 • ronny engels

  5 maanden geleden
  Dat er nog altijd mensen zijn die beweren dat een mondmasker niet helpt dat snap ik niet. de cijfers zijn terug beginnen zakken toen we weer meer verplicht werden van een mondmasker te dragen.
 • Nelleke van der meulen

  5 maanden geleden
  Nu moeten ze mij toch nog eens uitleggen waarom de omikron golf sneller is gezakt in SA door de lagere vaccinatiegraad...