Uitbaters en organisatoren moeten een lijst hebben waarop staat welke medewerkers de controles op Covid Safe Ticket uitvoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaters en organisatoren moeten een lijst hebben waarop staat welke medewerkers de controles op Covid Safe Ticket uitvoeren. © BELGA

Moet ik Covid Safe Ticket ook in frituur tonen? Hebben kinderen het ook nodig? Gaat de politie controleren? 13 vragen over het coronapaspoort beantwoord

Een aantal Vlamingen gebruikte het deze zomer al om op reis te gaan of grote festivals bij te wonen, maar vanaf volgende week wordt het Covid Safe Ticket voor bijna iedereen dagelijkse kost. Daarom beantwoorden we voor u alle mogelijke vragen over dat coronapaspoort. Zodat u weet of u er recht op heeft, hoe u eraan geraakt, waar u het moet gebruiken en of er streng op zal worden gecontroleerd.

112 reacties

 • lilianne van neylen

  1 jaar geleden
  Barbara Coryn , dat is de nagel op de kop! Maar weinigen begrijpen het, en de regering houdt ons voor de gek of ze willen ons graag onder de knoet hebben en houden. Democratie staat van in het begin al niet in hun woordenboek!
 • lilianne van neylen

  1 jaar geleden
  Een gewone mens wordt zelden beloond voor zijn volgzaamheid , inzet en/of volle medewerking en door deze regering zeker een Vlaming niet. Zoals DeWever het zegt: “Het Vlaamse niveau moest één ding doen en dat was zijn bevolking vaccineren. Dat hebben wij schitterend gedaan, met 92 procent", zei De Wever. "Als een regio 10 procent bezetting heeft op intensieve zorgen en Wallonië heeft 15 procent en Brussel 25 procent. Waar ga je dan verstrengen? Voor de Vivaldi-club is dat in Vlaanderen."
 • Stephanie Biernaux

  1 jaar geleden
  Het is weer politiek à la Belge! CST verplicht vanaf 12 jaar, lees op sommige plaatsen 12 jaar en 2 maanden, dit zogezegd om kinderen de tijd te geven zich te laten vaccineren. Wel, de politiek heeft nagelaten de kinderen geboren na 31/08/09 uit te nodigen. Dit wil zeggen dat mijn zoon, geboren op 11 september, en dus onlangs 12 geworden, pas deze week zijn uitnodiging heeft gekregen voor de eerste prik. 2de prik op 29/11. En dan nog 2 weken wachten op die CST. Maar wel verplicht CST vanaf 12!
 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  Ff gsm openen en covid pas tonen is toch niet zo onoverkomelijk. In het buitenland maken ze daar geen taboe rond
 • rudy verbruggen

  1 jaar geleden
  Ik toon juist niks,voorlopig toch. Het zal nog erger worden geloof me
 1. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 2. ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatieve of een zware behandeling met hooguit 15% overlevingskans. We gaan ervoor”
  PREMIUM
  6

  ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatie­ve of een zware behande­ling met hooguit 15% overle­vings­kans. We gaan ervoor”

  Vorig jaar kleurde de Ronde van Vlaanderen roze om ‘prinses Lara’ te steunen. Terwijl de renners vochten op de kasseien, was deze peuter van bijna 2 haar chemoparcours begonnen. Dat deed het meisje zo dapper dat ze de kankercellen uit de koers leek te rijden. Maar in dit nieuwe wielerseizoen is er voor haar ouders alleen nog verdriet en angst om haar te verliezen. “En een heel klein beetje hoop, dat we met twee handen grijpen. Zusje Liv kijkt ernaar uit om haar zus te helpen redden met beenmerg.”
 1. Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in supermarkt. Zijn warenhuizen gewapend? “Voor je het weet, zijn we weer wc-papier aan het hamsteren”
  PREMIUM
  15

  Retailex­pert voorspelt “ongewoon weekeinde” in supermarkt. Zijn warenhui­zen gewapend? “Voor je het weet, zijn we weer wc-papier aan het hamsteren”

  De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij Delhaize. “In sommige van onze winkels zien we nu de helft meer klanten.”