Uitbaters en organisatoren moeten een lijst hebben waarop staat welke medewerkers de controles op Covid Safe Ticket uitvoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaters en organisatoren moeten een lijst hebben waarop staat welke medewerkers de controles op Covid Safe Ticket uitvoeren. © BELGA

Moet ik Covid Safe Ticket ook in frituur tonen? Hebben kinderen het ook nodig? Gaat de politie controleren? 13 vragen over het coronapaspoort beantwoord

Een aantal Vlamingen gebruikte het deze zomer al om op reis te gaan of grote festivals bij te wonen, maar vanaf volgende week wordt het Covid Safe Ticket voor bijna iedereen dagelijkse kost. Daarom beantwoorden we voor u alle mogelijke vragen over dat coronapaspoort. Zodat u weet of u er recht op heeft, hoe u eraan geraakt, waar u het moet gebruiken en of er streng op zal worden gecontroleerd.

112 reacties

 • lilianne van neylen

  1 jaar geleden
  Barbara Coryn , dat is de nagel op de kop! Maar weinigen begrijpen het, en de regering houdt ons voor de gek of ze willen ons graag onder de knoet hebben en houden. Democratie staat van in het begin al niet in hun woordenboek!
 • lilianne van neylen

  1 jaar geleden
  Een gewone mens wordt zelden beloond voor zijn volgzaamheid , inzet en/of volle medewerking en door deze regering zeker een Vlaming niet. Zoals DeWever het zegt: “Het Vlaamse niveau moest één ding doen en dat was zijn bevolking vaccineren. Dat hebben wij schitterend gedaan, met 92 procent", zei De Wever. "Als een regio 10 procent bezetting heeft op intensieve zorgen en Wallonië heeft 15 procent en Brussel 25 procent. Waar ga je dan verstrengen? Voor de Vivaldi-club is dat in Vlaanderen."
 • Stephanie Biernaux

  1 jaar geleden
  Het is weer politiek à la Belge! CST verplicht vanaf 12 jaar, lees op sommige plaatsen 12 jaar en 2 maanden, dit zogezegd om kinderen de tijd te geven zich te laten vaccineren. Wel, de politiek heeft nagelaten de kinderen geboren na 31/08/09 uit te nodigen. Dit wil zeggen dat mijn zoon, geboren op 11 september, en dus onlangs 12 geworden, pas deze week zijn uitnodiging heeft gekregen voor de eerste prik. 2de prik op 29/11. En dan nog 2 weken wachten op die CST. Maar wel verplicht CST vanaf 12!
 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  Ff gsm openen en covid pas tonen is toch niet zo onoverkomelijk. In het buitenland maken ze daar geen taboe rond
 • rudy verbruggen

  1 jaar geleden
  Ik toon juist niks,voorlopig toch. Het zal nog erger worden geloof me
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”