Een vrouw draagt assen met boodschappen. Maaltijdcheques spelen een belangrijke rol in het maandelijkse voedingsbudget van werknemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw draagt assen met boodschappen. Maaltijdcheques spelen een belangrijke rol in het maandelijkse voedingsbudget van werknemers. © ANP

Moet bedrag op maaltijdcheque omhoog? “Dit kan koopkracht een boost geven”

Bijna 1 op de 2 vaste werknemers in ons land krijgt maaltijdcheques van de baas. Maar met de stijgende voedselprijzen dekken deze almaar minder de supermarktrekening. De jongste aanpassing dateert al van 2016. Dringt een verhoging van de maximumwaarde van de maaltijdcheque zich op?

52 reacties

 • francois de smedt

  4 dagen geleden
  in dit uitzonderlijke indexeringenstijgingen is het wel aangewezen minstens 1 maal dit aan te passen zodat de koopwaarde toch iets mee de inflatie volgt
 • Bart Lauwers

  1 maand geleden
  De maaltijdcheques verhogen mag maar hoeft niet, ik krijg telkens de diesel omhoog gaat al een "loonsverhoging" door mijn tankkaart die bij mijn firmawagen hoort. Maar ik werk dan ook voltijds en heb geen 40 dagen verlof zoals de klagers die dan zeuren dat niet iedereen die voordelen heeft en ze dus afgeschaft moeten worden.
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Hoe meer men wil, hoe meer men vergeet dat de consumenten en belastingbetalers hiervoor betalen. Mijn maaltijdcheques worden betaald door consumenten die producten van mijn werkgever kopen...
 • Eddy De Smet

  1 maand geleden
  Spreek maar van een halve boost, de helft van de werknemers hebben deze niet ! , alsook gepensioneerden enz.. Wil je een echte boost.. dan is het eerlijker dat men die doet voor iedereen, en niet voor een bepaalde groep in onze samenleving !
 • RENE CUYVERS

  1 maand geleden
  Wat met werknemers die geen gebruik kunnen maken van dit fiscale achterpoortje?
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”
  Play
  634

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.