De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© De Freine

Moedertaal op school: Atheneum in Antwerpen doet het al jaren. "Wij bestraffen geen moedertaal"

Het Gemeenschapsonderwijs gooit een bommetje: anderstaligen moeten voortaan in de klas en op de speelplaats hun moedertaal kunnen spreken. De nieuwe richtlijn staat te lezen in een omzendbrief, maar in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen hebben ze zolang niet gewacht. "Wij bestraffen geen moedertaal."

20 reacties

 • August Leemans

  4 jaar geleden
  De subsidies in het gemeenschapsonderwijs terugschroeven, ze werden al over gesubsidieerd.. De Vlaming wil zijn geld investeren in een onderwijs dat hij goed vindt.
 • Richard Derijcke

  4 jaar geleden
  Ja, en kijk maar eens hoe het er bij jullie aan toe is. Niets om fier op te zijn.
 • Arie Verwimp

  4 jaar geleden
  Ni moeilijk he er zitten misschien nog een 10tal nederlandstaligen op die school die ooit het summum was in de stad.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Het nederlands zou als taal verplicht moeten zijn als voertaal op school. Zo creëer je eenheid vanaf de basis. Nu gaan de echte vlamingen, de polen, marokkanen ... groepjes vormen, wat in hun latere leven negatieve gevolgen zal hebben. Racisme en onbegrip tussen vlamingen en de verschillende bevolkingsgroepen en bij de laatste groepen onderling.
 • Marcel De Bock

  4 jaar geleden
  Plots moeten politici een toestand die al jaren bestaat gaan legaliseren of juist veroordelen. Ze zouden dat beter aan de leerkrachten overlaten, die weten tenminste wat het beste is voor ieder van hun leerlingen. Als politici persé in de belangstelling willen staan, dat ze dan eens met zinvolle zaken afkomen maar dat gebeurt helaas heel zelden!
 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  72

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.