Cyril Vangriecken, slachtoffer aanslag Luik
Volledig scherm
PREMIUM
Cyril Vangriecken, slachtoffer aanslag Luik © RV

Moeder zat naast hem in de auto, vader Cyril (22) in tranen: "Rechter die dader liet gaan, zit bij gezin. Wij zijn onze zoon kwijt"

“De rechter die beslist heeft dat die gast vrij mocht komen, zit thuis bij zijn familie terwijl wij ons kind voorgoed kwijt zijn”, vertelt een geëmotioneerde Daniel Vangriecken. Zijn 22-jarige zoon Cyril werd gisteren terwijl hij op weg was naar school in Luik het derde dodelijke slachtoffer van de geradicaliseerde gedetineerde met penitentiair verlof Benjamin Herman (31). “Hij is neergeschoten voor de ogen van mijn ex-vrouw”, zegt de aangeslagen vader.

  1. Akkoord rond inschakelen van tijdelijk werklozen in de zorg

    Akkoord rond inschake­len van tijdelijk werklozen in de zorg

    De Vlaamse vakbonden en werkgevers uit de social-profitsector hebben een akkoord gesloten rond de tewerkstelling van mensen die door de coronacrisis tijdelijk zonder werk zitten in ondersteunende functies. Die vrijwillige en tijdelijke krachten zijn nodig om de continuïteit te verzekeren in de zorgsector, stellen ze. Vorige week werd al een platform van de VDAB aangekondigd om tijdelijke werklozen te matchen met ondersteunende jobs in de zorg.