De moeder van het slachtoffer getuigt anoniem, om haar dochter te beschermen.
Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van het slachtoffer getuigt anoniem, om haar dochter te beschermen. © VTM

Moeder van leerlinge van Turnhoutse meester P.T. (61) getuigt: “Mocht de directie ingegrepen hebben, was mijn dochter niet misbruikt”

“Hij was de chouchou van de school, met aan elke vinger tien kinderen. Alles aan hem leek positief. Tot we te horen kregen wat echt gaande was.” Aan het woord is een moeder wier dochtertje drie jaar geleden aangerand werd, nadat ze op de schoot van de Turnhoutse leerkracht P.T. (61) belandde. Hij zou in totaal vijftien slachtoffers gemaakt hebben. “En dit kon vermeden worden, mocht de directie ingegrepen hebben”, zegt de mama.

 1. “Tofste meester van de school” misbruikte kinderen op zijn schoot in de klas: parket wil ook directie voor rechtbank voor schuldig verzuim
  PREMIUM

  “Tofste meester van de school” misbruikte kinderen op zijn schoot in de klas: parket wil ook directie voor rechtbank voor schuldig verzuim

  Meester P.T (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus, de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om hem een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkele kinderen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten. Het Antwerps parket wil zowel hem als de directie van de school voor de rechtbank brengen. Want er zijn aanwijzingen dat er waarschuwingen genegeerd zijn. De zaak kwam vandaag voor de raadkamer.
 2. Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdagverblijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”
  Boechout

  Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdag­ver­blijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”

  In de Alexander Franckstraat in Boechout is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een woning. Het vuur werd al gauw uitslaand en verspreidde zich over een aantal huizen. Ondertussen is de situatie onder controle, maar de schade aan de getroffen huizen is enorm. Ook een kinderdagverblijf op de hoek bleef niet gespaard. Gelukkig raakte niemand gewond. “Toen ik aankwam zag ik juist de vlammen overslaan naar onze woning.”