Jeannine Lauwens verbreekt in Dag Allemaal haar jarenlang stilzwijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannine Lauwens verbreekt in Dag Allemaal haar jarenlang stilzwijgen. © Telefacts

Moeder van Dutroux gaat in de clinch met zijn advocaat: “Mijn zoon depressief? Laat hem rotten in de hel!”

“Mijn cliënt is depressief en staat op de rand van de afgrond.” Hoopte meester Bruno Dayez medelijden op te wekken voor Marc Dutroux (64)? Dan heeft hij zich schromelijk misrekend. Niet alleen de publieke opinie reageerde woedend, ook Dutroux’ moeder kon haar oren niet geloven. “Hij duwt bij de nabestaanden het mes nog wat dieper in de wonde”, zegt Jeannine Lauwens (85) in Dag Allemaal, na jarenlang stilzwijgen. Lees hier het exclusieve interview.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Dutroux
  Play

  Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Du­troux

  "Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend gerecht en voor een betere bescherming van onze kinderen. Koningin Mathilde woont vandaag in Brussel de herdenking van de vijfentwintigste verjaardag van de Witte Mars bij.