RV
Volledig scherm
© RV

Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht

Een onschuldige mededeling bij een online betaling kan verregaande gevolgen hebben. Vraag dat maar aan Chris Van Thielen en haar zoon Joris. Chris betaalde via Payconiq 100 euro aan haar zoon, het bedrag van een maaltijd uit een Syrisch restaurant dat hij had voorgeschoten. De bijhorende boodschap luidde ‘Syrië’. Niet veel later ontving Joris volgend bericht: “Graag horen wij van u de reden van deze betaling”. Payconiq by Bancontact bevestigde in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat mededelingen bij betalingen gemonitord worden.

4 reacties

 • Albert Imbrechts

  2 weken geleden
  Dit bewijst alleen dat we als consument ook een verantwoordelijkheid dragen. Hier valt banken, overheid of andere officiële instanties niets te verwijten. Welke snul vermeldt 'Syrië' bij een betaling, aub zeg.
 • Patrick Van Assche

  2 weken geleden
  "Werkt de klant nu eenmaal sneller mee met dat taalgebruik" ? Deze klant alvast niet. Door "dat taalgebruik" ga ik net op mijn achterste poten staan. Vanaf nu alle overschrijvingen met het woord "Syrië".
 • Ivan Willems

  2 weken geleden
  Stel dat ik een overschrijving doe met de mededeling: Duizend bommen en granaten. Dan staan binnen het half uur de speciale eenheden aan mijn deur of wat!!! Wij zouden beter de overheid in het oog houden met hun gesjoemel en graaicultuur.
 • dol de peeze

  2 weken geleden
  Ja geen ramp zeker. En zet er vooral nog eens bij hoe het werkt, dan weten die mannen hoe ze het moeten omzeilen. En die gaan echte beschrijvingen gebruiken hé. Ze zullen niet zetten betaling voor bom. Man wat is de overheid toch naïef.
 1. Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”
  De Panne

  Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”

  Een Franse ontwikkelaar wil in de Noordzee bij Duinkerke 46 windmolens van 300 meter hoog bouwen. België en zeker de kustburgemeesters zijn daarmee niet akkoord. Ze binden een juridische strijd aan bij de rechtbank en dienen klacht in bij de Europese commissie. “Het is nochtans simpel. Verhuis dat windmolenpark 5 kilometer dieper in zee en het is opgelost”, stelt minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.